Parfum Bewaren

Dit is de beste plek om je parfum te bewaren

Wanneer je in een nieuwe fles parfum investeert (die vaak niet heel goedkoop is), wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Maar hoe doe je dat?

Helaas krijg je geen verzorgings- of gebruiksinstructies bij je parfumflessen. Als het op parfum aankomt, moet je dat soort dingen echt zelf uitzoeken, van hoe je het kunt dragen tot waar je het kan bewaren. Daarom gaan wij je vertellen hoe en waar je je parfum het beste lang kunt bewaren!

Lees ook: ‘De plek waar je parfum zou moeten spuiten

Het doosje

Je parfum begint al af te nemen in kwaliteit zodra je het doosje opendoet. Alhoewel de doosjes vaak vooral decoratief zijn, hebben ze eigenlijk een hele belangrijke functie. Ze houden je parfum namelijk weg van licht, zuurstof en temperatuurverschillen. Het parfum wordt pas blootgesteld aan zuurstof wanneer het doosje open wordt gemaakt en dat is dan ook het moment waarop je parfum begint te veranderen. Vergelijk het met een fles wijn waar de kurk uit is gehaald! Wanneer je het doosje eenmaal hebt geopend, kan je beter zoveel en zo lang mogelijk van je parfum genieten, wat je kan doen door hem goed op te bergen.

Parfum bewaren

Het beste kan je je parfum bewaren op een donkere, koele en droge plek. Hierdoor wordt het parfum beschermt tegen zijn drie grootste ‘vijanden’: warmte, licht en vochtigheid. Een zonnige vensterbank of een kastje of plank in de buurt van de verwarming gebruiken zorgt ervoor dat je parfum nog sneller zijn kwaliteit verliest. Ook kan je het beste de dop iedere keer weer op de fles terugdoen om te voorkomen dat je parfum wordt blootgesteld aan zuurstof.

De beste plek?

\We beginnen met de slechtste plek om je parfum te bewaren: de badkamer. Alhoewel het een hele logische plek lijkt omdat je hier vaak je parfum opspuit, is dit juist geen goede plek. Hier wordt je parfum blootgesteld aan temperatuurveranderingen en luchtvochtigheid, waardoor je parfum al snel niet veel meer waard is… De beste plek? De koelkast! De koelkast heeft namelijk een stabiele temperatuur en beschermt je parfum tegen warmte en licht. Hierdoor voorkom je oxidatie en zullen de natuurlijke oliën en essenties in je parfum minder snel gaan afbreken. Ook je vriezer zou je zelfs kunnen gebruiken om je geliefde parfum in op te bergen, maar nodig is het niet. Wel zal je parfum niet bevriezen in de vriezer, aangezien er alcohol in zit. Goed om te weten, toch?

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen