Deo

Grote deodorant test: dít zijn de beste deo’s volgens de Santé-redactie

De ideale deodorant houdt je oksels de hele dag fris, ruikt niet te overheersend, bevat verzorgende ingrediënten en brengt makkelijk aan. Dit zijn de beste volgens de Santé-redactie.

Eucalyptus deodorant (Malin+Goetz)

Cijfer: 9

Chef redactie Annalot: “In het begin overheerst de sterke eucalyptusgeur, maar eenmaal op je huid ruikt deze deo heel subtiel. De stick is niet zo nat en trekt snel in. Fijn voor mijn kleding! Ik heb de hele dag een schoon en fris gevoel. Dat deze deo geen aluminium en alcohol bevat, is ook een pluspunt. Net als de simpele maar stylish verpakking. Een blijvertje!”

Deo wash (Oy)

Cijfer: 9

Beautyredacteur Carlijn: “Deze reinigende deo breng je aan vóór het douchen, laat je een minuut intrekken en spoel je af om vervolgens de hele dag geurvrije oksels te houden. En het werkt! De neutrale wash is dik en romig, waardoor je weinig nodig hebt. Sinds ik deze deo gebruik, voel ik me veel zekerder en heb ik geen last meer van ongewenste geurtjes.”

Regular roll-on (Deoleen)

Cijfer: 8,5

Webredacteur Chantal: “Ik heb een voorkeur voor rollers in plaats van sprays. Deze liep in het begin wat stroef, maar is inmiddels een van mijn favorieten. Neutrale geur, trekt snel in en mijn oksels blijven de hele dag droog, ook na een fikse wandeling. Top! Bonus: het lijkt of mijn oksels zachter aanvoelen dan bij de deodorant die ik normaal gebruik.”

BESTEL HIER

Multi-active deodorant 24 hours (Collistar)

Cijfer: 8,5 

Beautyredacteur Carlijn: “De combinatie van beschermend aluminiumzout, verzorgende amandelmelk en kamilleextract maakt dit een effectieve en toch huidvriendelijke deo. Het crèmelaagje dat deze roll-on achterlaat, is ook uren later nog voelbaar. De geur is zacht en de deo houdt me tot de late uurtjes droog en fris.”

BESTEL HIER

Deodorant ultra douceur, anti-transpirant (Payot) 

Cijfer: 8,5

Webredacteur Chantal: “Dit is een van mijn grote favorieten uitdeze test. Deze roller zonder alcoholligt lekker in de hand en de deo plakt niet op je huid. De deodorant is licht geparfumeerd, maar niet te overheersend. Trekt ook snel in de huid. Ik ben fan geworden van dit merk en vooral van deze deo!”

BESTEL HIER

Pure aura melon & cucumber spray (Salt of the Earth)

Cijfer: 8,5

Eindredacteur Annemiek: “100%natuurlijke deospray in een pomp flacon, dus zonder schadelijke drijfgassen. Hij is dierproefvrij en vrij van alcohol, parabenen en triclosan. Ook de geur vind ik fijn:lekker zacht, fris en groen. Zijn werking is prima, alleen tijdens een spannende presentatie houdt de deo mij niet helemaal droog. Mocht je liever geen spray gebruiken, deze deo is er ook in een rollervariant.”

BESTEL HIER

Sensitive deodorant roller (Zarqa)

Cijfer: 8

Eindredacteur Annemiek: “Tot nu toe gebruikte ik nooit rollers, ik vond ze altijd een beetje vies. Maar deze 100% natuurlijke deo is anders: hij is superclean en ruikt neutraal. Ondanks dat hij geen parfum en aluminium bevat, werkt hij goed. Na het opbrengen is mijn huid snel droog en ik kom de dag er prima mee door. Als je niet hecht aan een geurtje, zeg ik: doen!”

BESTEL HIER

My personalized protection nr. 3 velvet blossom (8×4)

Cijfer: 8

Redactie-assistent Saskia: “Deze deospray droogt snel op. Handig in de ochtend, want je kunt je dus meteen erna aankleden én ruikt dan een fijne, bloemige geur. De spray is niet natuurlijk, maar bevat geen aluminium en dat vind ik een fijn idee. En misschien wel het belangrijkste: zelfs na een intensieve work-out ruik ik nog fris.”

Bron: archief Santé 5, 2020 Foto: Getty Images

Beste deo volgens onze lezers

Na het plaatsen van dit artikel kregen we van verschillende lezers de tip voor Loveli deodorant. Wij gaan ‘m uitproberen. Dank voor de tip!

BESTEL HIER

Favoriet van de redactie

Braun Silk-Épil 3-in-1 waterdicht scheerapparaat waterdicht

Brown Silk Epil Ad
Shop