vaseline-hacks

8 verrassende vaseline hacks die je leven makkelijker maken

Iedereen kent het wel: vaseline. We hebben er bijna allemaal wel een potje (of twee) van in huis. Maar wat kan je er nou eigenlijk mee doen, behalve je lippen insmeren? Hieronder vind je 8 vaseline hacks die je leven extra makkelijk maken.

1. Bestrijd gebarsten hielen

Ben je de hele dag op pad geweest en eindig je met blaren of droge hielen? Dan is vaseline je beste vriend. Smeer een laagje vaseline op je gebarsten hielen en draag zachte sokken als je gaat slapen. ’s Ochtends zal je wakker worden met voeten zo zacht als een babyhuidje. Graag gedaan!

Lees ook: ‘4x DIY bath bombs zonder chemicaliën

2. Verwijder oogmake-up

Niks is hardnekkiger te verwijderen dan oogmake-up, helemaal als het waterproof is. Probeer je oogmake-up eens te tackelen met wat vaseline op een watje of met een beetje op je vingers. Je zal merken dat je make-up zo van je ogen veegt dankzij de petroleum in de vaseline. En het is ook nog een zacht voor je ogen! Zorg er na het verwijderen van je make-up wel voor dat je je poriën goed reinigt met een reinigingsmelk of micellair water zodat je huid niet geïrriteerd raakt.

3. Behoud je parfum langer

Als je huid vochtig is, houdt het geur langer vast dan als je huid droog is. Daarom raden we niet alleen aan om je parfum op te spuiten vlak na het douchen, maar geven we je ook de tip om je huid lichtjes in te smeren met vaseline. Dit houdt je huid vochtig, waardoor je parfum beter zal blijven hangen. Zo blijft je de hele dag heerlijk ruiken en is je huid ook nog eens gehydrateerd.

Mode NajaarMode Najaar

4. Zorg voor lange wimpers

Wie wil er nou geen lange en gezonde wimpers? Niet iedereen heeft het geld om wimperextensions te laten zetten of dure wimperserums te kopen. Gelukkig is vaseline een goed alternatief. Smeer ’s avonds voor het slapen een dun laagje op je wimpers voor prachtig verzorgde wimpers.

5. Voorkom uitgedroogde nagellak

Je kent het vast wel: je hebt een nagellakpotje al een hele tijd niet geopend en nu zit hij vast. De nagellak is uitgedroogd en zit vastgekoekt aan de binnenkant, waardoor het flesje met geen mogelijkheid meer open te draaien is. Om dit te voorkomen kun je simpelweg een laagje vaseline aanbrengen aan de binnenkant van de dop zodat deze er bij de volgende laksessie makkelijk vanaf komt.

6. Transformeer je make-up

Heb je een hoop poederachtige make-upproducten, maar wil je graag een wat glanzendere look? Dan kun je eenvoudig je poeder omtoveren tot een crèmeproduct door het te mixen met wat vaseline. Breng wat vaseline op de achterkant van je hand aan en mix het met de poeder om een glanzend product te creëren. Ideaal voor een mooie glow!

7. Verzorg dode punten

Naar de kapper gaan kan soms een behoorlijke investering zijn, zelfs als je alleen je puntjes wil laten knippen. Daarom proberen we allemaal met man en macht onze haarpunten niet te laten uitdrogen. Droge haarpunten kun je makkelijk bestrijden met een klein beetje vaseline. Smeer daarom zo nu en dan een klein beetje in je haarpunten en laat die lokken maar doorgroeien.

8. Tem je wenkbrauwen

Misschien heb je geen tijd om even langs de wenkbrauwspecialist te gaan om je wenkbrauwen te laten temmen. Dit is de oplossing om je wilde wenkbrauwen in toom te houden. Met deze vaseline hack kan je jouw wenkbrauwen de hele dag op hun plek houden. Smeer met een wimperborsteltje wat vaseline door je wenkbrauwen en geef ze zo de vorm die je wil hebben.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Favoriet van de redactie

Best geteste tandenborstel

Oral-B iO 9N – Black – Elektrische Tandenborstel
BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen