tips-verduurzamen-badkamer

5 tips om te verduurzamen in de badkamer

Steeds vaker proberen mensen duurzame keuzes te maken. Niet alleen wat betreft voeding, kleding en leefstijl, maar ook als het op het interieur aankomt. Er zijn ontzettend veel manieren om je huis te verduurzamen. Zó veel dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Het is dan handig om per kamer aan de slag te gaan. In dit artikel lees je 5 handige tips om te verduurzamen in de badkamer.

Tip 1. Koop eco badgoed

Maak in de badkamer gebruik van ecologisch badgoed. Deze producten zijn eerlijk geproduceerd, beter voor de wereld en hebben een lange levensduur. Kijk bijvoorbeeld naar het badgoed van Yumeko. De handdoeken, badlakens, washandjes en badmatten zijn allemaal gemaakt van 100% biologisch katoen. Vrij van chemicaliën en geproduceerd onder goede omstandigheden voor zowel mens als milieu. Dit geldt ook voor het bedlinnen van Yumeko.

Tip 2. Sluit een waterbesparende douchekop aan

Probeer zo veel mogelijk water te besparen door minder lang te douchen, de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen en lekkages snel te repareren. Pas je al deze tips al toe? Dan kun je wellicht nog extra besparen met een waterbesparende douchekop. Tegenwoordig zijn er zelfs luxe regendouches verkrijgbaar met zo’n speciale douchekop.

Tip 3. Gebruik energiezuinige LED-verlichting

Vervang alle gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen voor zuinige LED-lampen. LED-verlichting bespaart veel energie en heeft daarnaast een hele lange levensduur. Je hoeft de lampen dus minder vaak te vervangen. Ook bevat een LED-lamp veel minder schadelijke stoffen dan andere traditionele lampen.

Tip 4. Kies voor herbruikbare producten

Kijk eens kritisch naar alle verzorgingsproducten in de badkamer. De kans is groot dat er veel wegwerpproducten tussen zitten. Vaak kun je deze eenvoudig vervangen voor een herbruikbare variant. Denk aan herbruikbare wattenschijfjes die je in de wasmachine kunt gooien en scheermesjes waarbij je enkel de mesjes vervangt. Al deze kleine aanpassingen maken op lange termijn een ontzettend groot verschil.

Tip 5. Koop verzorgingsproducten zonder plastic

Probeer naast wegwerpproducten ook zo min mogelijk verzorgingsproducten van plastic te kopen. Er zijn bijvoorbeeld verpakkingsvrije shampoos en zeepjes verkrijgbaar, glazen verpakkingen die je kunt hervullen en bamboe tandenborstels in plaats van de standaard plastic tandenborstel. Kijk daarnaast eens wat vaker naar de ingrediënten van een product. In veel scrubs, shampoos en make-upproducten zit namelijk microplastic verwerkt. Dit komt uiteindelijk allemaal in het water terecht. Op internet kun je vaak checken of jouw favoriete verzorgingsproduct microplastic bevat en/of het op een duurzame manier is geproduceerd. Een volledig natuurlijk en duurzaam product zonder plastic verpakking is uiteindelijk de beste keuze.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Yumeko.nl

Gerelateerde artikelen