tips-haar-niet-direct-wassen-na-workout

3 tips om je haar na een zweterige workout niet direct te hoeven wassen

Het is een uitdaging voor iedereen die meerdere keren per week sport: hoe hou je je haar schoon zonder iedere dag je haar te hoeven wassen? Je wil immers niet dat je je workouts om je wasbeurten heen moet plannen, right? Daarom hebben we drie tips voor je verzameld die jou kunnen helpen om je haar niet direct te hoeven wassen na een zweterige workout, maar je nog steeds met een schone, verzorgde bos haar kan blijven rondlopen. Klinkt goed, toch?

1. Draag je haar op een handige manier

Om te voorkomen dat je je haar na het sporten gelijk moet wassen, is het belangrijk om naar de textuur van je haar te kijken. Heb je krullen? Dan wil je ze niet platdrukken. Tegelijk wil je ook je haar uit je gezicht dragen tijdens het sporten. Pin gedeelten naar achteren met schuifspeldjes of gebruik een satijnen haarbandje om het uit je gezicht te houden. Gebruik geen elastieken haarelastiekjes, want dat kan ervoor zorgen dat je haar sneller breekt én laat afdrukken achter in je haar als hij te strak heeft gezeten. Ook is het handig om je haar in te vlechten tijdens het sporten, dan kan je de vlechten weer loshalen zodra je haar is opgedroogd. Heb je heel stijl haar? Dan kan je ook kiezen voor een staart, zolang je het haar maar bij elkaar houdt met een satijnen elastiek, want dat voorkomt wrijving. Een andere tip om het verspreiden van zweet te voorkomen is een sjaal om je haar heen dragen. Een hoofdbandje kan ook, want die kan zorgen dat je haar op z’n plek blijft zitten en voorkomt dat je haarlijn frizzy wordt.

Lees ook: ‘7 manieren om je haar minder vaak te wassen

2. Was je haar niet te vaak

Wanneer je je haar te vaak wast, kan je ervoor zorgen dat je haar zijn natuurlijke oliën verliest. Haar met een textuur is vaak droog van zichzelf, dus het vaker wassen zorgt er alleen maar voor dat het sneller droog wordt. Als je vaak sport, heb je natuurlijk geregeld last van zweterig haar. Maar hoe vaak je het moet wassen hangt af van de hoeveelheid olie die je met het zweten produceert, wat per persoon verschilt. Een goede richtlijn is om je haar niet meer dan twee keer per week met shampoo te wassen, maar wel je haar na een workout goed uit te spoelen met alleen water. Daarmee zou je het vol moeten kunnen houden tot je volgende shampoobeurt. In de tussentijd is droogshampoo je beste vriend!

3. Gebruik de juiste haarverzorgingsproducten

Of je nu net je haar hebt gewassen of een boost nodig hebt na je workout, het is cruciaal waar je je haar mee verzorgt. Het is uiteraard een proces om de verzorging te vinden die het beste bij jouw haar past, maar de clue zit hem vaak in een goede conditioner of een moisturizing product. Denk bijvoorbeeld aan een leave-in conditioner of een haarolie die ervoor kan zorgen dat je haar gehydrateerd blijft. Andere ingrediënten die je haar een boost kunnen geven zijn rozenoliën, castorolie, avocado-olie, jojoba-olie en arganolie – oliën zijn essentieel voor sterk en gezond haar. Let er alleen op dat je niet te veel en te vaak olie gebruikt, anders blijven er te veel resten in je haar zitten en wordt je haar heel zwaar.

Bron: Livestrong.com

Gerelateerde artikelen