vakantie-voorbereiden-auto-huren

Zo regel je jouw vakantie tot in de puntjes

Steeds meer mensen regelen hun vakantie graag zelf. Online een leuk hotel of een ruim appartement vinden is een sport. Net als het regelen van een goedkope huurauto zodat jullie er tijdens jullie verblijf lekker op uit kunnen trekken. Ook dat laatste is prima te regelen via het internet. Je hoeft niet meer in gesprek met die slecht Engelssprekende medewerker van het verhuurbedrijf op een drukke luchthaven, terwijl er een hele rij achter je ongeduldig staat te wachten. Jij hebt je autohuur thuis al geregeld en jouw auto staat dus al voor je klaar.

Ga je voor goedkoop of voor iets meer comfort?

Wil je op je vakantieadres alleen een auto beschikbaar hebben om ’s avonds naar de stad te rijden om lekker uit eten te gaan? Of zoek je een auto waarmee je lange tochten in de omgeving kunt maken? Dat is wel belangrijk. Want in het laatste geval wil je vast wat meer comfort. Een auto met heerlijke airconditioning bijvoorbeeld en een goedwerkend navigatiesysteem. Waar je ook voor gaat, zorg dat je de beste prijs betaalt voor het huren van een auto als je met vakantie gaat.

Hier moet je op letten als je een auto in het buitenland gaat huren

Wil je een auto huren op je vakantieadres? Dan is het handig om te weten waarmee je rekening moet houden. In veel landen geldt een minimumleeftijd, meestal ligt deze boven de 20 jaar. Daarnaast kan er een voorwaarde worden gesteld voor de minimale periode dat je je rijbewijs hebt. Houd er rekening mee dat documenten worden gecontroleerd en dat jokken dus geen zin heeft. Je hebt ook vrijwel altijd een creditcard nodig om een auto te kunnen huren. Dit mag geen prepaid creditcard zijn en er moet voldoende bestedingsruimte beschikbaar zijn. De borgsom wordt namelijk op je creditcard gereserveerd zodra je je huurauto ophaalt.

Gemakkelijk de prijzen voor huurauto’s vergelijken

Als je een auto gaat huren dan wil je natuurlijk niet te veel betalen. Gelukkig kun je gemakkelijk online tarieven vergelijken voor een huurauto. Op de website van EasyTerra bijvoorbeeld kun je simpel je vakantiebestemming en de periode waarvoor je een auto wilt huren invullen. Vervolgens krijg je een overzicht van de beschikbare auto’s bij verschillende verhuurders. Je kunt het overzicht verfijnen door voorkeuren aan te geven. Als je jouw ideale huurauto hebt gevonden, kun je die direct online reserveren. Je hoeft dan bij aankomst alleen nog maar de sleutel op te halen.

Een onbezorgde vakantie met een comfortabele huurauto

Het is fijn als je op je vakantieadres kunt gaan en staan waar je wilt. Zonder dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer of een taxi heb je immers veel meer bewegingsvrijheid. Je kunt zelfs een rondreis maken met een huurauto, want het is vaak mogelijk om de auto op een andere plaats in te leveren dan waar je hem hebt gehuurd. Zo heb je volop mogelijkheden om veel van een land te zien tijdens je vakantie. Je kunt er op die manier een onvergetelijke reis van maken. Maar ook als je in de buurt van je hotel of appartement wilt blijven kan een huurauto natuurlijk prima van pas komen.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van EasyTerra.nl

Gerelateerde artikelen