kleur-ademhalingsoefening-mediteren-negatieve-gedachten

Zo maak je het makkelijker om affirmaties in je leven te integreren

Wanneer je bezig bent met zelfontwikkeling heb je er vast wel eens van gehoord, affirmaties. Of misschien is dit woord nieuw voor je. Hoe dan ook is het een onderwerp waarin je je best kan gaan verdiepen. Het kan je leven namelijk wel eens een stuk mooier maken. Wanneer je iemand bent die veel piekert, vaak last heeft van sombere gedachten of een laag zelfbeeld heeft, dan kun je weleens heel veel aan affirmaties hebben.

Wat zijn affirmaties?

Wanneer je nog niet bekend met bent affirmaties, is het natuurlijk handig om te weten wat het precies is. Het zijn zinnen of teksten met een positieve insteek die ervoor zorgen dat je overtuiging daarvan sterker wordt. Door deze zinnen telkens te herhalen of te zien, zal het geloof hierin steeds meer toenemen. Net zoals wanneer je vaak genoeg tegen jezelf zegt dat je iets niet kunt, dan ga je daarin geloven. Zo werkt het dus ook de positieve kant op! Wanneer je zo vaak mogelijk tegen jezelf zegt je iets wél kunt, of dat je wél goed genoeg bent, dan ga je daar op den duur ook in geloven.

Hoe zorg je ervoor dat je je omringt met die positieve gedachten?

Het belangrijke met affirmaties of positieve gedachten is dat je ze constant moet blijven herhalen. Zoveel mogelijk en elke dag. Het kan best lastig zijn om dit in je eigen hoofd tegen jezelf te blijven zeggen. Je bent natuurlijk ook wel eens bezig met andere dingen. Een andere manier om dit dus te integreren in je leven is de affirmaties op een natuurlijke wijze overal om je heen zichtbaar te maken. Hier volgen een aantal tips over hoe je dat kunt doen.

1. Hang overal briefjes op

Een goede manier om je te omringen met deze zinnen of teksten is door overal in huis briefjes op te hangen. Doe dit op zichtbare plekken waar je elke dag komt. Bijvoorbeeld naast de spiegel in je badkamer, op het toilet of in de keuken. Zo word je er op een natuurlijke manier aan herinnerd wanneer je door je huis loopt. Je kunt dit bijvoorbeeld ook in je auto doen.

2. Zet een wekker op je telefoon

Je kunt op je telefoon een wekker zetten met daarbij een bepaalde tekst. Je kunt dit elke dag op hetzelfde moment doen, maar ook elke dag op een ander moment, zo word je nog eens verrast. Zo’n positieve boodschap aan jezelf is natuurlijk altijd een welkome verrassing.

3. Laat het hoesje van je telefoon bedrukken

Eerlijk is eerlijk, je gebruikt je telefoon vast wel elke dag. Al is het alleen maar om zo af en toe de tijd te checken. Je komt hiermee dus veel in aanraking. Het is dus stiekem helemaal geen slecht idee om je telefoon in te zetten op je weg naar een positiever leven. Een manier om dit te doen is een zelfgekozen zin of tekst te laten afdrukken op het hoesje van je telefoon. Zo zie je deze tekst dus elke keer dat je je telefoon erbij pakt. Bovendien zal het andere mensen ook opvallen en het is een leuke manier om daar weer over in gesprek te gaan.

4. Hang de tekst aan je sleutelbos

Nog zo eentje die je elke dag gebruikt. Je kunt de tekst, op de manier die jij leuk vindt, aan je sleutelbos hangen. Ben je nou zo iemand die altijd haar sleutels of portemonnee kwijt is? Dan kun je, wanneer je een iPhone hebt, een Apple AirTag sleutelhanger aanschaffen. Door deze aan je sleutelbos te hangen of in je portemonnee te stoppen raak je hem nooit meer kwijt. Met een app op je iPhone kun je hem dan namelijk zo opsporen. Zo raak je je affirmaties dus ook niet meer kwijt.

Hoe kies je de juiste tekst?

Welke tekst kies je dan precies, vraag je je misschien af. Dit kan van alles zijn. Online is er genoeg inspiratie te vinden, maar je kunt ook helemaal zelf iets verzinnen. Denk hierbij aan zinnen als; ‘Ik ben goed genoeg’, ‘Ik ben sterk’, ‘Ik mag er zijn’, enzovoort. Misschien vind je het fijner om een langere tekst te kiezen, het is helemaal aan jou. Belangrijk is wel dat het daadwerkelijk iets in je losmaakt. Het moet iets bij je oproepen en er moet echt iets bij je van binnen gebeuren. Wanneer je deze tekst dan heel vaak hoort, oproept of voor je ziet dan gaat het echt werken. Heel veel succes en plezier met jouw zoektocht.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Smartphonehoesjes.nl

Gerelateerde artikelen