veilig-huis-creeren

Zo creëer je een veilig huis voor je gezin

Jouw woning is een plek waar jij je veilig moet voelen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Lang niet iedere woning in ons land is namelijk veilig. Wil je er alles aan doen om een veilig huis te creëren voor jouw gezin? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven wij jou namelijk een aantal handvatten om voor een veilig (t)huis te zorgen.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Niemand zit te wachten op een inbraak. Helaas wordt er vandaag de dag behoorlijk veel ingebroken. Dit komt onder meer doordat er in de gemiddelde woning nogal wat waardevolle spullen aanwezig zijn. Hierdoor valt er voor een inbreker veel te halen. Zorg daarom voor goed hang- en sluitwerk. Door jouw deur te voorzien van kwalitatieve sloten creëer je een veilig(er) huis voor jouw gezin. Kies bij voorkeur voor sloten met een keurmerk. Dergelijke sloten zijn getest op de meest voorkomende inbraakmethoden, waardoor ze lastiger te forceren zijn.

Overweeg elektronische beveiliging

Heb je jouw ramen en deuren voorzien van hang- en sluitwerk met een keurmerk? Dan is de kans op een inbraak een stuk kleiner. Toch kan een inbreker altijd besluiten om een raam in te tikken. Om jouw woning nog veiliger te maken, kun je overwegen elektronische beveiliging te installeren. Een alarminstallatie is hier een voorbeeld van. Zo’n installatie bestaat onder meer uit bewegingsmelders. Zodra de installatie beweging detecteert, gaat het alarm af. Gaat dit je niet ver genoeg? Dan kun je er eventueel ook voor kiezen om camera’s op te hangen.

Laat jouw cv-ketel onderhouden

Bij het creëren van een veilig huis denken veel mensen al snel aan anti-inbraakbeveiliging. Dit mag inderdaad niet ontbreken, maar er is meer. Woon je in een huis met een cv-ketel? Vergeet dan niet jaarlijks onderhoud cv-ketel uit te voeren. Helaas ziet lang niet iedereen in waarom dit bijdraagt aan een veilig huis. Toch is dit wel degelijk het geval. De kans op een brand is namelijk aanzienlijk kleiner als je jouw cv-ketel regelmatig laat onderhouden. Dit is overigens niet de enige reden, want onderhoud zorgt er namelijk ook voor dat de kans op een koolmonoxidevergiftiging afneemt.

Installeer rookmelders op iedere verdieping

Als je een veilige woning wil creëren voor jouw gezin, mogen rookmelders niet ontbreken. Deze apparaten gaan namelijk af zodra ze rook detecteren. Op deze manier alarmeert een rookmelder jou tijdig bij bijvoorbeeld brand. Om de veiligheid in huis te vergroten, raden wij jou aan om een rookmelder op te hangen op iedere verdieping. Kies bij voorkeur voor een rookmelder die ook koolmonoxide waarneemt. Je kunt eventueel ook slimmer rookmelders kopen. Deze apparaatjes kun je onderling met elkaar koppelen. Als één van de melders rook detecteert, gaan ze allemaal af. Dit vergroot de veiligheid in huis.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Unive.nl

Gerelateerde artikelen