Den Bosch

Weekendje Den Bosch? Dit zijn de 9 leukste hotspots!

Of het nu herfst is of hartje winter, in de Brabantse stad Den Bosch is het altijd gezellig met een hoofdletter G. De meest gastvrije stad van Nederland heeft veel meer te bieden dan alleen haar beroemde Bossche Bol.

Waarom Den Bosch?

Den Bosch is een ware winkelstad. Behalve grotere ketens huisvest de stad ook veel boetiekwinkels in knusse straatjes. De stad staat bekend om haar bourgondische cultuur, wat je kunt merken aan de grote hoeveelheid cafés en restaurants. Onmisbaar zijn de Sint-Janskathedraal, het Noord-Brabants Museum, een rondvaart over de Binnendieze en natuurlijk de enige echte s’Hertogenbosch van banketbakkerij Jan de Groot. De binnenstad grenst bovendien direct aan natuurgebied Het Bossche Broek. Vanaf de markt sta je in slechts 10 minuten lopen middenin een moerassige omgeving vol wilde vogels.

De 10 hotspots

1 Drab Coffee

Dit charmante koffiebarretje won al diverse prijzen. En dat is niet de enige reden om hier naartoe te gaan, want de easy going muziek en warme ontvangst zijn al even fijn.

Kruisstraat 12

DierDier

2 Bloem

Dit theehuis in het park, gerund door een Brits stel, is (zeker ’s zomers) een van de fijnste plekken van Den Bosch. Zo nu en dan worden er yogasessies georganiseerd en bij mooi weer staat het gazon vol strandstoelen. Het zal je niet verbazen dat liefhebbers van scones hier hun hart kunnen ophalen, maar ook anderen gaan niet met honger naar huis.

Prins Hendrikpark 1

3 Frezzo

Tijdens een winkelbreak of na het avondeten vind je verkoeling in deze Italiaanse ijssalon. Het ijs wordt hier dagelijks vers bereid en er is keuze uit meer dan 30 smaken. Elke maand wordt een uitzonderlijke smaak in het zonnetje gezet.

Visstraat 52

4 Nom Nom

Voor een overheerlijke lunch of diner strijk je neer bij Nom Nom. Voor de lunch zijn de gezonde gevulde yoghurt en gepocheerd eitje favoriet, maar eigenlijk is kiezen lastig. Door gebruik van verse streekproducten wisselt de tapaskaart voor diner dagelijks. In het voor- en najaar is het vijf gangen verrassingsmenu eveneens een aanrader.

Postelstraat 79

5 Yalla Yalla

Wie van bijzonder en gezond eten houdt, mag deze spot niet missen. Yalla Yalla brengt het Midden-Oosten en daarmee de lekkerste hummus en falafel naar Den Bosch. Er is keuze uit een vegetarisch, vlees of visplateau, of een mix. Alle gerechten, gepaard met een flinke dosis groenten, worden elke dag vers en ambachtelijk bereid door multiculturele koks.

Postelstraat 4

6 Pompen & Verlouw

Dat dit eerder een autogarage was, is nu moeilijk voor te stellen. Pompen & Verlouw is één van Den Bosch’ nieuwste aanwinsten en dat blijft niet onopgemerkt. Het stijlvolle interieur, compleet met roze bar, is een dankbaar decor voor foto’s. En het uitzicht op natuurgebied Het Bossche Broek is al even prachtig. Tip: verrekijkers hangen aan de bar.

Parklaan 27G

7 Eetbar de Stadt

Eveneens splinternieuw en nu al warm ontvangen. Bij deze eetbar ben je van woensdag t/m zondag de hele dag welkom voor koffie, borrels en tapas. Kortom: de ideale plek om tussen het struinen door even neer te ploffen en te genieten van gezelligheid en lekkers.

Verwersstraat 42-44

8 Buurt

Misschien wel het zonnigste terras van de stad, maar ook binnen is het goed vertoeven. De aankleding van Buurt voelt kleurrijk en retro aan. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner, maar ook gewoon voor een gezellige borrel.

 Koningsweg 100

9 Oerwoud

Fifty shades of green, zo kun je deze prachtige zaak het beste omschrijven. Oerwoud is niet alleen een planten- en interieurwinkel, je bestelt er ook allerlei biologische en vegan lekkernijen. Om mee te nemen, of om te nuttigen in het knusse café.

Vugtherstraat 84

Bron: Santé juni 2019 tekst en beeld: Esmeé Franken

BESTEL HIER