kunstgras-tuin

Waarom je echt kunstgras in je tuin moet laten leggen

Waarom moet je nu kiezen voor kunstgras in plaats van voor echt gras? Wat zijn de voordelen van kunstgras en zie je nu echt dat het geen echt gras is? Deze vragen beantwoorden we in dit artikel voor je!

Kunstgras vs. echt gras

Kunstgras biedt jou optimaal gemak met daarnaast de minste onderhoud. Dit gras vraagt veel minder werk en onderhoud dan echt gras. Daarnaast is dit type gras helemaal niet meer te onderscheiden van echt gras. Dit komt omdat dit gras tegenwoordig heel echt wordt nagemaakt door de combinatie van groentinten en verschillende grasspriet lengten. Kunstgras kopen is dus ideaal als je altijd van mooi gras wilt genieten en daarnaast niet veel voor je gras in onderhoud wilt doen.

Het neppe gras van nu vergeleken met vroeger

Tussen het kunstgras van nu vergeleken met dat van vroeger zit heel veel verschil. Vroeger was dit type gras gemaakt van harde kunststof materialen die een sterke plastic geur afgaven. Tegenwoordig wordt het gras gemaakt van huidvriendelijke en flexibele materialen met sterke garen. Dit zorgt ervoor dat het gras prettig is om overheen te lopen en zacht aanvoelt, maar tegelijkertijd ook stevig is. Daarnaast houdt dit gras geen warmte vast, waardoor ook tijdens warme dagen het gras lekker koel aanvoelt.

Verschillende toepassingen van kunstgras

Je kunt kunstgras niet alleen aanleggen in je tuin, maar ook bijvoorbeeld op je balkon of terras. Ook wordt dit gras veel gebruikt voor sportvelden omdat het heel onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Ook kan het gras veel intensiever gebruikt worden dan echt gras, waardoor je lang van het gras kunt genieten. Daarnaast kun je ook tijdens natte periodes goed op dit gras sporten, in tegenstelling tot echt gras, wat dan snel beschadigt. Dit maakt het gras dus ideaal voor sportvelden. Voor sportvelden wordt ook vaak dit gras gebruikt in andere kleuren dan groen.

Altijd mooi en groen gras

Kunstgras heeft natuurlijk het grote voordeel dat het er altijd mooi en groen uitziet zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Tijdens warm en droog weer blijft je gras er goed uitzien zonder dat je water hoeft te sproeien. Dit draagt ook bij aan het feit dat je minder water verbruikt gedurende deze periode. Daarnaast hoef je dit gras niet te maaien, bemesten of verticuteren. Dit is een groot bijkomend voordeel wat heel veel werk scheelt.

Andere voordelen van kunstgras

Vooral voor mensen met hooikoorts of een allergie is het fijn om geen echt gras in de tuin te hebben liggen. Kunstgras bevat namelijk geen pollen. Daarnaast krijg je van dit gras in tegenstelling tot echt gras geen hardnekkige groene vlekken in je kleding. Daarnaast kan bij straatwerk het water niet weg, maar bij kunstgras wel.

Kunstgras zelf aanleggen

Het gras is heel gemakkelijk zelf aan te leggen. Het op maat snijden en knippen van een rol kan lastig zijn, maar wanneer je een rol precies op maat koopt, hoef je deze alleen maar uit te rollen op de plek waar je wilt. Het gras kun je het beste aanleggen op een mooie egale ondergrond en verankeren met grondpennen.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Kunstgrasdirect.nl

Gerelateerde artikelen