Pexels Andrea Piacquadio 3811316

Voorkom extra telefoonkosten in het buitenland met Sim Only

Reizen naar het buitenland kan en mag weer, ook al is de pandemie nog niet in alle landen goed onder controle. Natuurlijk zijn er voor en na vertrek een aantal belangrijke regels waar we aan moeten voldoen, maar dat hebben we er graag voor over. We zijn er na deze onzekere periode met al zijn beperkingen, mondkapjes en strenge regels helemaal aan toe. Alle zorgen even vergeten en lekker ontspannen in een andere omgeving. Genieten van bezienswaardigheden, van een ander klimaat, en van bijzondere gerechten. Lekker ontspannen in een andere omgeving en genieten van gezelligheid en goede gesprekken. Verheug je jezelf er al op? Heb je last van voorpret? Zit die tas al vol met leuke zomer-outfits, makkelijke sandalen, strandspullen en zonnebrandcrème? Dan ben jij er helemaal klaar voor.

Buiten Nederland op vakantie, waar moet je op letten?

Gelukkig zijn er steeds minder besmettingen met corona, dat betekent echter niet dat alle regels nu verleden tijd zijn. Om het risico op een mogelijke besmetting zo laag mogelijk te houden wordt er gewerkt met een kleurcode per land. Zoek daarom voordat je op vakantie gaat even de reisadviezen en de kleurcode op van het land van bestemming. Dit kun je o.a. vinden via de website rijksoverheid.nl. Een vakantie naar het buitenland kunnen we verdelen vakantiereizen binnen en buiten Europa. Vier je je vakantie in Europa, dan zal dat makkelijker gaan dan wanneer je kiest om een land buiten Europa te bezoeken. Sterker nog, er zijn een aantal landen buiten Europa die (nog) geen toeristen willen toelaten. Een mooi overzichtje is ook te vinden op ANWB.nl

Bellen en internetten in het buitenland

Wat zouden we zijn zonder onze vertrouwde mobiele telefoon. We kunnen immers niet meer zonder. Die telefoon kan ons ’s morgens wakker maken, levert trouw het laatste nieuws en is ons communicatiemiddel met het thuisfront. Bellen, appen, sms’en, muziek luisteren en internetten, we zijn er dagelijks mee bezig. De meeste mensen willen het gebruik van die smartphone tijdens de vakantie een beetje minderen. Maar zeg nou eens eerlijk, lukt dat echt? Een bijzondere foto wil je toch graag delen, en natuurlijk bel je gewoon naar Nederland om een jarig familielid vanaf je vakantieadres te feliciteren. Misschien gebruik je je mobiel in deze periode zelfs nog iets meer. Al was het maar om steeds op de hoogte te zijn en te blijven van de lokale coronamaatregelen.

Sim only bundel voor het buitenland

Als je op vakantie bent, dan wil je je geen zorgen maken over onverwacht hoge belkosten. Blijf je in Europa, dan kun je met je sim only abonnement (Wat is Sim Only?) gewoon blijven bellen, sms’en en internetten zoals je dat altijd al deed. Ga daarvoor naar een provider, bijvoorbeeld hollandsnieuwe, dan heb je geen aparte sim only buitenlandbundel nodig.

Om het gebruik te beperken zet je je dataroaming alleen aan als je gebruik kunt maken van wifi. Heb je de bundel volledig gebruikt en ben je nog niet onderweg naar huis, koop dan meteen een extra bundel om onverwacht hoge kosten te vermijden. Ben je bij Vodafone? Dan koop je een Alles in 1 Wereld bundel per dag. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je de dataroaming aanzetten en is het niet nodig om de bundel per dag aan- of uit te zetten.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van hollandsnieuwe