Luisterboek

Vier redenen waarom je een luisterboeken app wilt installeren

Het is belangrijk om aan jezelf te denken en bewust tijd voor jezelf vrij te maken. Selfcare is gezond en het is iets waar je de tijd voor moet nemen. Een manier om even los te komen uit je dagelijkse sleur en niet bezig te zijn met computers, telefoons of alle gedachtes die door je hoofd spoken, is het lezen van een goed boek.

Dit kan een mooie roman zijn of een informatief boek over bijvoorbeeld zelfliefde. Boeken kunnen ervoor zorgen dat je jezelf verliest in een verhaal. Ook hierin staat de technologie niet stil. Je hoeft een boek niet meer fysiek te lezen, maar tegenwoordig heb je ook een enorm aanbod aan luisterboeken. Luisterboeken zijn helemaal hot. Het aanbod is in rap tempo gegroeid en bovendien zijn er al meerdere luisterboeken apps waar je uit kunt kiezen. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een luisterboek?

1. Wegdromen met je favoriete boek

Je kunt de meest populaire boeken vinden op de verschillende luisterboek apps. Wat dacht je van de nieuwste Suzanne Vermeer, of het nieuwste boek van Lucinda Riley, de schrijfster van de populaire Zeven Zussen serie? Voor ieder is er wat wils. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je favoriete boek er niet bij staat. Ook de nieuwste boeken verdienen een plekje in het aanbod. Ben je van kinds af aan al dol op Harry Potter en lees je die het liefst elk jaar weer opnieuw? Geen probleem. Dagen in spanning zitten bij de nieuwste Nicci French? Ook die mag natuurlijk niet ontbreken. Zo ontdek je niet alleen nieuwe pareltjes, maar luister je ook keer op keer weer naar je favoriet. 

2. Lezen, waar en wanneer je maar wilt

Natuurlijk is een fysiek boek ook heel fijn, maar een luisterboek is toch wel een stukje gemakkelijker. Alles wat je nodig hebt is je mobiele telefoon of tablet. Je kunt dus op een gemakkelijke en laagdrempelige manier lezen, overal waar je maar wilt. Wanneer je bijvoorbeeld een lange treinreis maakt hoef je geen dik boek meer mee te slepen, maar volstaat je smartphone en fijne (draadloze) oordopjes. In bed heb je geen gedoe met hoe je boek nou het beste kunt vasthouden of armen die zwaar worden. Sluit lekker je ogen en ‘lees’ nog even lekker een hoofdstukje voor het slapengaan. Op Storytel kun je bijvoorbeeld ook luisteren naar een slaapmeditatie. Ben je op zoek naar de beste luisterboeken app? Dan zijn er verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld op de website https://luisterboekenapps.nl/ de eerste 30 dagen gratis gebruik maken van hun service. Op die manier kom je er gratis en voor niks achter of het iets voor je is. 

3. Al wandelend kennis opdoen

Lekker duiken in een spannend of romantisch verhaal is natuurlijk heerlijk. Zeker wanneer het met zo’n fijne stem aan je wordt voorgelezen. Maar op een luisterboeken app vind je niet alleen maar romans, maar ook allerlei andere boeken. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel fijne boeken op het gebied van zelfontwikkeling, die ook als luisterboek verkrijgbaar zijn. Zo kun je terwijl je een mooie wandeling door het bos maakt ook nog wat opsteken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat luisteren naar een luisterboek of muziek je rustig kan maken in geval van stress. Door het luisteren wordt er iets getriggerd in je hersenen waardoor je rustig wordt. Het lezen van een boek heeft dat effect eigenlijk al, maar het kan dus nog beter doordat iemand het verhaal aan je voorleest. Denk maar eens terug aan toen je nog een kind was en je vader of moeder een verhaaltje aan je voorlas. Je lag heerlijk relaxed op bed en door de rustgevende stem wiegde je zachtjes in slaap. Geen wonder dat ouders altijd een verhaaltje voorlezen aan hun kinderen voor het slapengaan. 

4. Een hele bibliotheek in je broekzak

In een luisterboeken app heb je een enorm aanbod aan boeken. Je kunt er letterlijk duizenden boeken vinden. Er is dus echt voor iedereen wel een geschikte optie te vinden. Je hoeft ook niet enorm veel geld te investeren om zo’n groot aanbod tot je beschikking te hebben. Je betaalt een vast bedrag per maand een daarmee loop je met een hele bibliotheek aan luisterboeken in je broekzak. Geen onnodige stapels boeken in huis, die vervolgens ergens op zolder belanden omdat je er geen plek meer voor hebt.  

Beeld: Unsplash / Dit is een partnerbijdrage