aantrekkelijk

Déze 3 onverwachte dingen maken iemand aantrekkelijk

Waarom vind je de ene persoon wel aantrekkelijk en de ander niet? Er is veel onderzoek naar aantrekkingskracht gedaan. Dit zijn 3 opmerkelijke dingen die er invloed op hebben.

1. Je eisprong

Tijdens de ovulatie sta je als vrouw onbewust het meest open voor seks. Je hebt een ei voorhanden en dat dient bevrucht te worden – dat is althans je oerinstinct. Uit onderzoek blijkt ook dat je je aantrekkelijker voelt tijdens je ovulatie. Zelfs op welk soort man je valt, hangt samen met je menstruele cyclus.

Rond de ovulatie zou je onbewust een voorkeur hebben voor stoere en mannelijke kerels (zware stem, gespierd, hoekig gezicht), terwijl je gedurende de onvruchtbare periode van de cyclus eerder zou vallen voor een zachtaardige man.

2. Symmetrie

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat symmetrie iemand aantrekkelijker kan maken. De kans is groot dat je er niet op let of zijn linkerpols even groot is als zijn rechterpols. En of zijn beide voeten, enkels of handen even breed zijn. Toch oefent de mate waarin delen van de ene helft van het lichaam gelijk zijn aan die van de andere helft invloed uit op de aantrekkingskracht. Naarmate mensen een meer symmetrisch lichaam hebben, vinden we ze onbewust aantrekkelijker.

De aantrekkingskracht van symmetrie is geen toeval, symmetrie hangt namelijk samen met geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zo blijkt uit onderzoek dat symmetrische mannen minder vaak depressief zijn, meer energie hebben, actiever zijn, minder last hebben van stress, hoofdpijn en verkoudheid, beter slapen en een betere cardiovasculaire conditie hebben.

Kortom, de aantrekkingskracht van symmetrie zorgt er onbewust voor dat je vooral valt op gezonde personen. Want met een gezonde partner is de kans groter dat je (gezonde) kindjes krijgt.

3. Spannende situaties

In spannende of ongebruikelijke situaties maakt je lichaam het hormoon adrenaline aan, waardoor je hart sneller gaat slaan, je alert en opgewonden raakt en je alles scherper waarneemt. Het gevoel lijkt op vlinders in je buik. Is er tijdens die safari in Afrika of dat ritje in de achtbaan toevallig iemand van het andere geslacht in de buurt die niet al te lelijk is, dan ben je geneigd je lichamelijke opwinding toe te schrijven aan die persoon: je denkt dat híj je zo opwindt.

In werkelijkheid komen je gevoelens voort uit de spanning en onbekendheid van de situatie. Zo ontstaat ook de typische vakantieliefde. Komt meneer na de vakantie naar Nederland dan lijkt hij in je alledaagse omgeving opeens heel gewoontjes.

Beeld: GettyImages, Bron: Santé Archief

BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen