Placeholder

Bezette man laat zich minder snel verleiden

Feit is dat mannen ovulerende vrouwen automatisch aantrekkelijker vinden, maar dit bewust negeren als ze een vaste relatie hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van Florida State University.

Onderzoekers van de universiteit van Florida bestudeerden hoe de burgerlijke status van mannen en de menstruele cyclus van vrouwen de aantrekkingskracht tussen mensen beïnvloedt. Om er zeker van te zijn dat de deelnemers zich niet lieten misleiden door geflirt of onnatuurlijke geuren, moesten de dames zich bescheiden kleden, zich neutraal gedragen en ongeparfumeerde producten dragen.

Wat bleek? Over het algemeen vinden mannen vrouwen het aantrekkelijkst tijdens hun meest vruchtbare periode. Maar wanneer een man ‘bezet’ is, blijkt hij hier minder vatbaar voor te zijn.

Lees ook: vreemdgaan zit tussen de oren >

Verleiding blokkeren
De resultaten tonen aan dat mensen in een relatie onbewust gedachten van verleiding kunnen blokkeren. De onderzoekers noemen deze neiging ‘strategieën om de relatie in stand te houden’, hierdoor relativeren we de aantrekkingskracht van anderen waardoor we verleid kunnen worden.

De onderzoekers voegen er wel aan toe dat mannen de ovulatiecyclus van vrouwen die ze al kennen, misschien minder goed aanvoelen. Een puntje dat interessant vervolgonderzoek zou kunnen opleveren.

(