Koningsdag 2020

Koningsdag 2020 anders dan anders

Koningsdag wordt dit jaar iets heel anders dan we gewend zijn. Geen straatfeesten, vrijmarkten, en volle terrassen. Nee, het wordt dit jaar een thuisfeestje.

Gelukkig zijn er talrijke initiatieven om er toch nog een beetje het feestgevoel in te krijgen.

Wat is er te doen?

Banklammen

Zo kun je in Haarlem op Koningsdag ‘banklammen’, ofwel een online kroegentocht maken. Zo kon je een bierpakket met een bite en oud-Hollandse spelletjes bestellen, waarmee de plaatselijke horeca ondersteund kan worden.

Dansfeestje streamen

Verder kun je tijdens Koningsnacht op 26 april in Utrecht het feestje Discorona streamen. Kun je toch nog even met voetjes van de vloer.

Radio

Ook op de radiozenders wordt er een feestje van gemaakt. Zo zendt Qmusic op Koningsdag elk uur een mini-concert uit van artiesten als Miss Montreal, Maan en Nielson. Radio 538 brengt een coronaproof Oranjefeest naar je thuis.

Balkonconcert Jeangu Macrooy

En Jeangu Macrooy, die Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival zou vertegenwoordigen, geeft in samenwerking met de Staatsloterij Koningsdag-optreden. “Ik vond het een mooi project om aan mee te werken. Mijn producer Perquisite en ik hebben veel vrijheid gekregen om onze eigen draai aan het lied te geven. Daarnaast was het bijzonder om in deze Corona-tijd ineens samen met mijn band op een set te staan, verspreid over verschillende balkonnetjes, waarbij we allemaal even geadopteerd werden door een andere bewoner. Alles met gepaste afstand natuurlijk. Het was een leuke ervaring!”

>> Meer inspiratie nodig om je Koningsdag thuis te vieren? Kijk op Koningsdagthuis.nl.