Haal de kerstversiering gerust al van zolder

Bewezen: nu al de kerstboom neerzetten maakt echt gelukkiger

Commentaar gekregen op het feit dat je zo vroeg al met de kerstversiering bezig bent? Volgende keer heb je een goed argument om jezelf te verdedigen: vroeg bezig zijn met de kerstversiering maakt je gelukkig.

Waarom? Psychoanalist Steve McKeown legt het uit: “in ons drukke leven, dat ons zo nu en dan een beetje stress oplevert, houden we ervan om te denken aan herinneringen die ons een gelukkig gevoel geven. Kerstversiering doet ons terugdenken aan onze jeugd. De nostalgie en het magische gevoel dat je vroeger tijdens de kerst had, komen (onbewust) terug. Door al vroeg bezig te zijn met de kerstversiering verleng je dit gevoel.”

Volgens psycholoog McKeown speelt nostalgie een belangrijke rol bij het optuigen van de kerstboom. “Kerstdecoratie vormt houvast en doet ons terugdenken aan die mooie momenten. Met het vroeg ophangen van kerstdecoraties zorgt de opwinding dat we gelukkiger worden.”

Het oorspronkelijke onderzoek waar hij naar verwijst stamt uit de jaren tachtig van de vorige eeuw, maar wij vinden dat goed genoeg om nu al een boom neer te zetten op de redactie van Santé online!

Merry christmas.

Bron: Unilad | Beeld: Shutterstock

Favoriet van de redactie

Grisport Torino Mid Wandelschoenen Unisex

Shop