ergernissen tijdens een videocall

De grootste ergernissen tijdens een videocall met collega’s

Zou jij het doen: in pyjama een videomeeting ingaan met collega’s? Het blijkt onder collega’s een van de grootste ergernissen te zijn tijdens een videocall.

Uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.500 werkenden blijkt een van de grootste ergernissen tijdens een digitaal overleg: onverzorgde collega’s die in beeld komen. Maar ook collega’s die te laat aanschuiven, voor de camera eten en een slechte internetverbinding worden niet gewaardeerd.

Lees ook:Online meetings? Zo voorkom je onnodige blunders

Motivatie

We werken nu ruim twee maanden thuis en de motivatie om fris en fruitig voor de camera te verschijnen, lijkt steeds moeilijker te worden. Ook Abel Baas, consultant bij VPNdiensten.nl zegt dat zijn motivatie om zich helemaal kantoor-proof te kleden langzaamaan verdwijnt. Toch probeert hij zich er wel toe aan te zetten. “Allereerst om mijn dagelijkse routine zoveel mogelijk aan te houden en om het juiste voorbeeld te geven aan mijn collega’s. Ik zou namelijk ook raar opkijken als ik een collega met ongekamde haren zou aantreffen in zijn of haar pyjama.”

VPNdiensten.nl is een initiatief van het bedrijf Yo Veilig. Op de website kunnen consumenten informatie vinden over zogeheten VPN-verbindingen waarmee op een veilige manier contact kan worden gelegd via het internet.

Gerelateerde artikelen