kat

Bewezen: mensen die kattenvideo’s kijken zijn vriendelijk en betrouwbaar

Zijn kattenvideo’s jouw guilty pleasure? Nergens voor nodig. Het is juist goed voor je. Lees verder voor nog meer feiten over kattenvideo’s en mensen die ernaar kijken.

– Op YouTube staan meer dan 2 miljoen kattenvideo’s, met samen 26 miljard views. Katten zijn daarmee de populairste categorie op YouTube.

– Mensen die kattenvideo’s kijken, zouden volgens een persoonlijkheidstest aangename, vriendelijke en betrouwbare personen zijn.

– Mensen die veel kattenvideo’s kijken, zijn vaker verlegen dan mensen die minder kattenvideo’s kijken.

– Kattenvideo’s kijken wordt vaak gebruikt als werk- of studieontwijkendgedrag. We voelen ons daar niet schuldig over.

– Kattenvideo’s zijn rustgevend. Het helpt tegen een verdrietig, angstig of geërgerd gevoel.

– Het positieve en ontspannen gevoel na het kijken van kattenvideo’s zorgt ervoor dat je daarna extra productief aan de slag kunt.

– De meeste mensen zoeken kattenvideo’s niet bewust op. Ze stuitten per ongeluk op een video. Herkenbaar, voor je het weet zit je 25 minuten naar kattenvideo’s te kijken.

– Het lijkt misschien een beetje vreemd om wetenschappelijk onderzoek te doen naar kattenvideo’s, maar volgens de onderzoeker is het onderwerp juist relevant. Kattenvideo’s zijn de populairste video’s van heel internet en daarom is het onderwerp ook van belang bij onderzoek naar de invloed van internet.

Beeld: Getty Images, Born: Bart Linskens

Tip van de redactie

Loopwiel voor katten
Klik hier
BESTEL HIER