Shutterstock 1309297486

Op vakantie naar Italië? Zo bespaar je geld!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Italië en wil je graag wat geld besparen? Dan kunnen deze tips goed van pas komen!

Waar je in het verleden een wisselkoers moest gebruiken om te berekenen hoeveel iets kostte in Italië, hoeft dat nu niet meer vanwege de euro natuurlijk. Toch zul je alsnog tijdens je vakantie in dit Europese land graag geld willen besparen. Gelukkig is het zeker mogelijk om dit te doen! Sterker nog, zelfs al voordat je in het land bent kun je geld besparen. Dit kun je doen door goedkoop naar Italië all inclusive te gaan. Gebruik hierbij de onderstaande tips, terwijl je één van de top 5 debitcards kunt gebruiken om tijdens de vakantie zelf zo weinig mogelijk geld uit te geven. 

Boek vroeg voor de winter

Het is geen verrassing dat de zomer het drukste toeristenseizoen in Italië is. Als je een van de favoriete goedkope hotels wilt boeken, boek dan zo vroeg mogelijk. Voor nog betere tarieven en minder drukte, bezoek je het land in het voor- of najaar. Voor de absoluut beste deals, ga je op vakantie in Italië in de winter. Kerstmis in Italië is echt een feest en Rome is bijvoorbeeld bijzonder mooi deze tijd van het jaar. Alsnog zal het hier niet te koud worden tijdens je vakantie in de winter. 

Ga de stad uit

Een bezoek aan Italië gaat over meer dan alleen de grote steden. Denk buiten de toeristische corridor Venetië, Florence en Rome en probeer kleinere steden en dorpen te bezoeken, waar alles, van hotels tot restaurants, veel goedkoper is. Zo zou je bijvoorbeeld naar Calabrië kunnen gaan, wat een betaalbare regio is in dit land. Als je nog steeds op zoek bent naar betaalbare opties in de grote steden, zoek dan naar meer betaalbare naburige steden waar je een goedkoper hotel kunt vinden. Na het ontbijt stap je op een goedkope trein om de grote stad binnen te komen.

Slaap klein en centraal

Grote hotelketens behoren tot de duurste accommodaties in Italië. Deze bekende merken hebben meestal veel voordelen en een zeer hoge prijs. Gelukkig voor budgetreizigers zit Italië vol met betaalbare hotels en pensions die niet alleen lage tarieven bieden, maar ook veel charme en karakter bieden. Zorg er ook voor dat het hotel een goede locatie heeft. Misschien vind je een hotel of bed & breakfast met een geweldige prijs, maar als het zo ver weg is van de bezienswaardigheden, zou je uiteindelijk al dat geld dat je hebt bespaard kunnen uitgeven aan extra taxi’s ’s nachts.

Profiteer van gratis museumdagen

De meeste van de grotere toeristische attracties en musea in Italië bieden de hele week of minstens één keer per maand gratis toegang. Doe wat onderzoek van tevoren en misschien kun je je reis synchroniseren met een paar van de vrije dagen. Nu de prijzen voor sommige musea richting de €20 stijgen, kunnen de dagen waarop je gratis toegang hebt tot het museum zeker helpen om te besparen tijdens je vakantie in Italië. Daarnaast zijn er ook nog genoeg bezienswaardigheden en attracties in dit land die continu gratis zijn. 

– Dit artikel is een partnerbijdrage –

Gerelateerde artikelen