Spa 1000x1440

Op retreat in eigen land? Dit zijn de mooiste

Mediteren, bosbaden, stomen en badderen doe je gewoon naast de deur. Dit zijn de mooiste retreats in Nederland.

Wandelen & bosbaden

Boshotel Vlodrop | Limburg

Dit yoga- en wandelretreat ligt midden in een sprookjesachtige omgeving waarin stroompjes zich afwisselen met bos, moeras en heide. Tijdens de yogalessen ligt de focus op het voorbereiden van het lichaam voor de wandeltocht van zo’n vier uur (wel mét een pauze). Wandelen is goed voor je: al vanaf een halfuur wandelen verlagen je hartslag en bloeddruk, de productie van stresshormonen gaat omlaag, je immuun-systeem verbetert en je laat spanningen los. Als je van dit retreat dus niet oplaadt…
 

Ayurveda en Yoga

Puurenkuur ayurveda boerderij | Groningen

Het jaar goed beginnen met een ontspannen retreat? Dan is dit ayurveda-retreat in een prachtige Groningse boerderij wat voor jou. Je kunt er tot eind januari terecht, of anders weer in april. De dagen staan helemaal in het teken van een leven in balans. Verwen jezelf met authentieke yoga, ontspanning, Japanse acupunctuur, wandelingen, energetische behandelingen en heerlijk puur ayurvedisch eten. Je krijgt begeleiding van een professionele gezondheidscoach.  

Bewust van gedachten – Silence the Mind

Erfgoed Bossem | Twente

Iedereen heeft het weleens: een stroom van veel (soms negatieve) gedachten die maar niet willen stoppen. Als een neerwaartse spiraal waar je niet meer uit lijkt te komen. Hoe fijn zou het zijn om je gedachten te kunnen sturen, om je bewust te worden van wat je denkt. Want door bewustwording, kun je sturen. De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je gedachten. In dit driedaagse retreat word je meegenomen door mindcoach Bart Kramp in bewustwording van je gedachten door middel van workshops, meditaties en wandelingen. Op een prachtige en rustgevende plek in Twente, midden in de weilanden.

Borstkanjer reis

Badhotel Domburg | Zeeland

Dit retreat is er speciaal voor mensen die borstkanker hebben of hebben gehad. Het weekend bestaat uit pilates, relax-workshops en de workshops Lichter hoofd en Lijf & leven. Het doel: mooie herinneringen creëren, lachen, verhalen delen en vooral weer even opladen. Dat alles in Badhotel Domburg, een vier­sterrenhotel met excellente service en gerenoveerde spa vlak bij de zee, duinen en bossen.
  

Yoga en meditatie aan zee

Zeeuwse Stromen | Zeeland

De prachtige locatie is het sterke punt van de Zeeuwse Stromen, een duurzaam viersterrenhotel aan het strand en de duinen van Renesse (Zeeland). Je kunt hier uitwaaien, onthaasten en opladen in de natuur. Tijdens dit retreat krijg je vier yoga/meditatieworkshops van elk anderhalf uur. Leuk detail is dat je zo vanuit het hotel het strand oploopt. De Zeeuwse Stromen is uitgerust met een eenvoudig wellnesscenter met binnenbad (50 m²), stoombad, Finse sauna en een jacuzzi die je zelf kunt vullen voor privégebruik.
 

Pilates en Fitness retreat

Thermen Bad Nieuweschans | Groningen

Yoga, pilates, fitness of meditatie in een adults-only kuuroord met heilzame minerale thermale baden, een riant wellnesscenter en restaurant. Dit fijne weekend heeft alle ingrediënten voor een healthy boost in zich: beweging, wellness en vooral heel veel ontspanning en gezelligheid, drie dagen lang. En door de begeleiding van lifestylecoach en pilatesinstructeur Nannet ben je zeker van een persoonlijke benadering.

Retreat in the City

Hotel Jakarta | Amsterdam

Een primeur in Nederland: een city retreat. Met yogalessen, wandelingen en heerlijk ontspannen in de spa. In dit unieke, energieneutrale viersterrenhotel in het centrum van Amsterdam komen twee werelden samen: zodra je buiten stapt, sta je in onze bruisende en dynamische hoofdstad en achter de deur van dit hotel vind je een groene, rustgevende oase. Hotel Jakarta staat voor innerlijke rust en sereniteit in een luxe ambiance. En met de jungle-achtige patio, de Indonesische invloeden en een interieur dat grotendeels is gemaakt van bamboe, waan je je op Bali. Je kunt gebruikmaken van het zwembad, de fitnessruimte, Finse sauna en het Turks stoombad.

Yoga en meditatie

Landgoed de Wilmersberg | Twente

Eerst een yogales met uitzicht op de uitgestrekte weiden waar koeien en schapen grazen en daarna een wandeling door het bos, om vervolgens op te warmen in de lounge bij de open haard. Tijdens dit retreat op het Twentse platteland verblijf je in een comfortabele kamer op het rustieke en sfeervolle landgoed De Wilmersberg. Dompel je onder in wellness en persoonlijke aandacht en kom als herboren weer thuis.

Tekst: PUURENKUUR

Genoten van dit artikel? Dit artikel stond in het blad Santé, dat maandelijks in de winkel ligt!


Tip van de redactie

Life of Bay® Aroma Diffuser
Aroma Diffuser Ad
Bestel hier