Att00002

Met deze vijf tips kom je echt tot rust in je slaapkamer

Je start de dag in je slaapkamer en sluit de dag er ook weer af. Mede daarom is het belangrijk dat het een fijne en rustgevende plek is. Wanneer je echt tot rust komt in je slaapkamer, geniet je optimaal van je nachtrust. Door je slaapkamer op de juiste manier in te richten, kun je de natuur een beetje helpen met die goede nachtrust en je gezondheid een goede boost geven.

1. Kies het juiste bed

Voor een goede nachtrust is een bed natuurlijk het allerbelangrijkste. Iedereen is anders, iedereen slaapt anders. Wil je liever een boxspring of een bed met een ombouw? Hoe groot wil je dat het bed is? Je kunt het bed zo luxe maken als je zelf wil. Je kunt zelfs kiezen voor een elektrisch verstelbare bedbodem of uitstapverlichting. Ga vooral verschillende winkels af en probeer zoveel mogelijk bedden. Zo vind je vast het perfecte bed voor jou.

2. Ga voor rustgevende kleuren

De keuze die je maakt voor de kleuren in slaapkamer, kan bepalen hoe goed je nachtrust is. Niet alle kleuren zijn namelijk even rustgevend. Blauw staat hoog in de lijst van geschikte kleuren. Het heeft een kalmerend effect en zou soms zelfs je hartslag kunnen verlagen. Groen heeft dezelfde positieve effecten. Een onverwachte topper is geel. Dit is een stimulerende kleur en roept een vrolijk gevoel op. Kleuren die je liever wil vermijden zijn: grijs, paars en bruin. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met die kleuren op de muur een slechtere nachtrust hebben.

3. Shop mooie accessoires

Je kent vast de sfeervolle inspiratiefoto’s uit een magazine. Het ziet eruit als een droomslaapkamer. Vaak komt dat door de zorgvuldig gekozen aankleding en accessoires. Dit kun je thuis ook creëren.  Denk bijvoorbeeld aan een mooi dekbedovertrek, een vloerkleed, maar ook wanddecoratie en een nachtkastje met lampje. Hierin kun je je eigen smaak volgen. Zorg wel dat je niet overdrijft; de slaapkamer moet wel een plek blijven waar je tot rust komt.

4. Voeg luchtzuiverende planten toe

Dat planten een slechte keuze zijn voor in je slaapkamer, is een fabeltje. Ze dragen juist bij aan een betere nachtrust. Ze zorgen voor een rustgevende omgeving en zuiveren de lucht. Reden genoeg om een paar beauty’s aan je slaapkamer toe te voegen. Kies bijvoorbeeld een zaagcactus, want die heeft niet veel licht nodig. Ook een Aglaonema is goede optie. Deze plant zuivert namelijk ook nog eens de lucht.

5. Maak de ruimte af met de juiste raamdecoratie

Veel mensen kunnen pas lekker slapen als de kamer helemaal donker is. Dan is het belangrijk dat je raambekleding uitzoekt die echt verduisterend is. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende rolgordijnen. Combineer ze met gordijnen om eventuele lichtkieren te voorkomen. Populair zijn op dit moment linnen gordijnen. Wil je liever meer kunnen spelen met het licht? Ga dan voor  jaloezieën. Door te draaien aan de lamellen, bepaal je zelf de lichtinval. Zo kun je het ’s avonds donker maken, maar als je op zondagmorgen nog lekker in bed wil wakker worden, draai je de lamellen een beetje open.

Welke tips ga jij vandaag nog toevoegen voor een betere nachtrust?

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Veneta.com

Gerelateerde artikelen