tips-nooit-meer-te-laat

Met deze tips kom jij nooit meer te laat!

Kom jij standaard te laat of heb jij gewoon heel vaak moeite om op tijd te komen voor afspraken? Dan wil jij deze gouden tip zeker hebben, want als je dit gaat doen is de kans dat je nog te laat komt een stuk kleiner – trust us!

Waarom?

Een handige manier om te zoeken naar een oplossing voor constant te laat komen is door te kijken naar de oorzaak. Misschien kom je vaak te laat omdat je te veel op je planning hebt staan en niemand teleur wil stellen. Misschien lukt het je simpelweg niet om op tijd te komen omdat je plan skills niet zo geweldig zijn. Of misschien kom je te laat omdat je altijd hetzelfde obstakel hebt wanneer je de deur uit gaat. Hoe dan ook is dit een gewoonte waar je waarschijnlijk iets mee wil doen, want vaak te laat komen is niet fijn, zowel voor jou als voor degene waarmee je hebt afgesproken.

Lees ook: ‘Met deze familieplanners houd je overzicht in je gezin

De oplossing

Er is per situatie een oplossing te vinden voor te laat komen, zelfs als je er ondertussen om bekend staat. Merk je dat je geneigd bent om altijd “ja” te zeggen als je ergens voor wordt gevraagd? Accepteer een uitnodiging voortaan dan niet gelijk. Laat degene die je uitnodigt weten dat je er later op terugkomt en kijk dan kritisch of je echt tijd hebt. Plan afspraken niet te strak op elkaar om jezelf de tijd te gunnen om op tijd te komen en vergeet vooral ook niet wat tijd voor jezelf in te plannen. Gaat het altijd pas fout wanneer je daadwerkelijk de deur uit moet? Probeer er dan achter te komen welke taak er altijd voor zorgt dat je te laat komt. Moet je toch nog altijd even plassen als je écht weg moet? Ben je je sleutels altijd kwijt voordat je moet gaan? Wanneer je weet wat je constant meer tijd kost, kan je er ook rekening mee houden door die extra tijd in te plannen rondom afspraken óf een handige hack te vinden waarmee je tijd kan besparen. Je sleutels altijd op dezelfde plek bewaren, bijvoorbeeld.

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

ASICS GT-2000 Sportschoenen
Asics Sportschoenen Ad
Bestel hier