Met deze 4 tips voelt jouw visite zich altijd thuis

Krijg je vanavond je schoonouders op bezoek voor een heerlijk familiediner? Of is het jaarlijkse slaapfeestje met je middelbare schoolvriendinnen weer aangebroken? Wees niet bang! Met de volgende tips voelt jouw visite zich gelijk op hun gemak in iedere kamer in jouw huis zonder dat jij alle toeters en bellen uit de kast hoeft te trekken.

1.  De logeerkamer

Bedenk wat jij nou zo fijn vindt aan jouw favoriete hotelkamer en breng dat terug in jouw logeerkamer. Denk bijvoorbeeld aan de basics, zoals extra kleerhangers, je Wi-Fi wachtwoord en een plek voor eventuele koffers of grote tassen. Je kunt ook bonuspunten scoren door flessen water, een doosje chocolaatjes of genoeg corona benodigdheden achter te laten voor je gasten. Tot slot zijn extra toiletrollen, een ontstopper en standaard EHBO-kitje (deze bijvoorbeeld) een handige toevoeging aan jouw logeerkamer. Zo voorkom je dat je gasten beschaamd bij jouw slaapkamer moeten aankloppen als het wc-papier op is…   

ModeMode

2.  De keuken

Ben je nu niet de sterkste in de keuken en weet je nooit wat je jouw gasten moet serveren voor ontbijt en lunch? Creëer dan een DIY-keuken door het ontbijt een dag voordat je gasten arriveren voor te bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld wafels of pannenkoeken bakken en invriezen om vervolgens deze warm te serveren aan je gasten met een selectie aan toppings. Denk hierbij aan vers fruit, chocoladevlokken, slagroom en siroop. Niet zo’n zoetekauw? Kies dan voor een yoghurtbar met bakjes noten, honing en vers fruit voor je gasten om uit te kiezen. Vergeet niet de nodige koffie- of thee-bar met genoeg suiker, melk en zoetjes voor iedereen. In de middag kun je de keuken aanvullen met een broodjesbar en een variatie aan beleg en smeersels. Op deze manier zorg jij voor genoeg keuze voor jouw gasten, maar voorkom je dat je eindeloos in de keuken staat te zwoegen.

Tip van de redactie

Klik hier

3.  De eetkamer

Maak het diner makkelijk door de tafel de avond van tevoren alvast te dekken. Door een tafelkleed met een kek printje te gebruiken creëer je al snel een sfeervolle eetkamer. Heb je niet genoeg bestek en borden van hetzelfde model? Maak je niet druk! Volgens experts kan je ook een heel gezellig totaalplaatje creëren door de tafel te dekken met twee verschillende soorten borden. Of kies voor een eclectische setting met niet-matchende items. Zo voelt iedereen zich ook nog eens uniek aan de eettafel, win-win!  

4.  De woonkamer

Heb je geen speelkamer? Geen probleem! Vermaak je jongere en oudere gasten dan door de kamer te verdelen in speelzones. Creëer een hoek voor je jongere gasten met speelgoed en een knutselruimte, terwijl je aan de andere kant van de kamer een puzzel of kaartspel klaarlegt. Voor wat vermaak na een lange dag kun je ook je zachtste dekentjes en je grootste kussens tevoorschijn toveren en je gasten de perfecte filmavond aanbieden. Dan kan jij ook even bijkomen van al jouw verantwoordelijkheden als gastvrouw. Of kies een van deze schattige kussens!

Klik hier

Bron: Realsimple.com

BESTEL HIER

Gerelateerde artikelen