tips-bruiloft-binnen-budget

Met deze 4 tips blijft jouw bruiloft binnen jouw budget

Gaan jij en je partner de stap zetten om elkaar het ja-woord te geven? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om je bruiloft te plannen zoals jij dat altijd al hebt willen doen. Helaas kunnen we niet allemaal multimiljonair zijn en aankomen met een helikopter. Daarom zal je hier en daar jullie wensen wat moeten bijstellen. Maar laat een (kleiner) budget je absoluut niet stoppen. Met de volgende tips kun jij er voor zorgen dat jouw bruiloft net zo spectaculair kan zijn, maar dan binnen het door jullie gestelde budget. Lees je mee?

1. Plan je budget en houd je eraan

Natuurlijk is dat altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als jij nog een spaarpotje wil overhouden na jullie speciale dag, raden wij je aan om je budgetplanning next level aan te pakken. Stippel voor jezelf duidelijk uit wat je wil uitgeven aan je bruiloft en hang alvast een prijskaartje aan alle losse onderdelen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo kan je erop rekenen dat je locatie en de catering het grootste gedeelte van het budget zullen beslaan. Een extraatje achter de hand houden voor eventuele onvoorziene kosten kan ook nooit kwaad. Door voor elk onderdeel van je bruiloft een maximum budget te bepalen kan je ervoor zorgen dat je nooit over je totale budget heengaat. Wil je toch een iets duurdere jurk dan je gepland had? Dan zal je wat in moeten leveren op een andere post. Maak vooral beslisingen op basis van wat jullie het gelukkigst maakt op jullie speciale dag!

Lees ook: ‘Dit zijn de 4 slechtste redenen om te trouwen

2. Hou de gastenlijst klein

Ben jij in staat om de neef van je buurvrouw van je ouders uit te nodigen omdat jullie elkaar altijd wel mochten? Denk dan nog eens goed na over je gastenlijst. Wil je al die mensen waar je al jaren niet veel contact meer mee had wel echt erbij hebben? Of die ene collega die je eigenlijk niet kan luchten, maar ook weer niet buiten wil sluiten? Kies in plaats van een uitgebreide gastenlijst voor een wat intiemer gezelschap om de kosten wat omlaag te brengen. Waarschijnlijk wordt jouw dag er nog persoonlijker en gezelliger door ook!

3. Wees creatief

Dit kun je natuurlijk op honderd verschillende mogelijkheden voor je zien. Maar creatief denken in het planproces kan je een hoop opleveren (en een hoop besparen). Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om geen traditionele bruidstaart te serveren, maar in plaats daarvan te gaan voor een originele cupcaketoren. Ook kun je gemakkelijk een jurk van een familielid overnemen en updaten voor een moderne nieuwe look die bij jou past. Wees creatief en knutsel zelf wat tafelstukken in elkaar. Of kijk je bruidsmeisjes lief aan voor wat extra hulp. Tot slot is een digitale uitnodiging niet alleen een held voor je portemonnee, maar zal ook het milieu je ervoor bedanken. Think outside the box!

4. Wees duidelijk omtrent je budget

Na jaren hard werken voor je bruiloft kun je best trots zijn op wat je ervoor hebt kunnen sparen, of het nou heel veel of misschien wat minder is. Wees dus ook duidelijk naar het beheer van de locatie of de catering wat jullie budget is en waar jullie grenzen liggen. Je wil niet aan je huwelijk beginnen met een flinke schuld. Laat dus ook de onnodige details achterwege die je toch alleen maar wilde toevoegen omdat je dacht dat je gasten dat zouden waarderen. Het is jouw dag en alleen datgene wat jij leuk en belangrijk vindt is het het waard!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Philips HF3531/01 Wake-up light
Wakeup Light Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen