Vrouw Keuken eten

Lekker in je vel zitten: hoe doen anderen dat toch?

Iedereen heeft wel eens een slechte dag, een week dat je niet zo lekker in je vel zit of een ochtend dat je 100% zeker weet dat je met het verkeerde been uit bed bent gestapt.

De positivo’s om je heen lijken daarentegen nooit zo’n moeilijke dag te beleven en wandelen met een big smile door de gangen van het bedrijfspand. ‘Hoe doen ze dat toch?’ hoor ik je denken. Gelukkig geven deze vrolijke vogels jou ook tips om je weer lekker in je vel te laten voelen op een dag dat alles tegenzit.

Rust uit en ontspan

Wanneer je je niet zo fijn voelt, heb je vaak het idee dat niks lukt en alles moet. Vervolgens heb je de neiging om nóg harder te werken om de dingen die niet lukken alsnog voor elkaar te krijgen. Hoewel dit de juiste strategie lijkt, zal het je alleen nog maar meer tegenwerken. Als je haast hebt, moet je namelijk ook niet harder gaan fietsen, maar juist even ontspannen en langzamer gaan. Als je namelijk even ontspant, kun je beter relativeren en zaken in perspectief plaatsen. Hierdoor zal je je misschien eerst nog even wat minder voelen, maar het geeft je vervolgens de kans en de ruimte om je weer gelukkig te voelen.

Verwen jezelf een beetje

Heb je een lach op je gezicht getoverd en ben je even gaan ontspannen? Dan mag je jezelf ook een beetje verwennen met je favoriete chocoladereep of een vrolijke film. Verwennen houdt echter meer in dan dingen voor jezelf kopen en in het moment ervan genieten. Om je elke dag prettig te voelen, helpt het namelijk om structureel goed voor jezelf te zorgen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je maandlenzen van Biofinity niet moet vergeten te dragen om te kunnen genieten van een perfect zicht. En geniet van die uitgebreide douchesessie ‘s ochtends. Dit zijn namelijk ook geluksmomenten en momenten die bijdragen aan een leven met meer rust en minder zorgen.

Dit is een gesponsord artikel.