diamond painting

Last van een winterdipje? Probeer deze hobby uit!

De dagen worden weer donkerder én korter en helaas betekent dit voor vele van ons een winterdip.

Als je hier elke winter last van hebt dan weet je dat het belangrijk is om elke dag even naar buiten te gaan en alle zonnestralen mee te pakken. Helaas is dit op sommige dagen niet mogelijk en daarom is het ook belangrijk om iets om handen te hebben als je niet naar buiten kunt, zoals diamond painting.

Wat is diamond painting?

Misschien ben je zelf al een fanatiek diamond painter, maar het kan ook goed zo zijn dat je hier nog nooit van hebt gehoord. Het is een creatieve hobby waarbij je diamond painting steentjes op een zelfklevend canvas plakt en zo een prachtige afbeelding opbouwt. Het is een kruising tussen schilderen op nummer en borduren. Je hoeft zelf niet na te denken welke kleur waar moet, vergelijkbaar met puzzelen. De plaats van de kleurtjes staat vast en dit zorgt ervoor dat jij je helemaal kunt focussen op het proces.


Eigen foto

Naast de honderden standaard ontwerpen waar je uit kunt kiezen, kun je er ook voor kiezen om een eigen foto diamond painting te maken van een persoonlijke foto. Leg een bijzondere herinnering voor eeuwig vast en geef de eigen foto diamond painting een mooi plekje aan de muur. Ook kun je ervoor kiezen om een diamond painting voor een ander te maken en deze cadeau te doen. Je geeft de ander niet alleen een dierbare herinnering, je hebt hier je eigen
tijd en liefde in gestopt, wat het een ontzettend bijzonder cadeau maakt.


Positieve invloed op je mentale gezondheid

We stipten dit al even aan het begin van dit artikel aan. Diamond painting kan een enorme positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Doordat je volledig focust op het plaatsen van de diamond painting steentjes op het canvas ben je compleet in het hier-en-nu. Dit klinkt niet direct heel bijzonder, maar wanneer je je mentaal volledig in het moment begeeft is er ook geen plek voor alledaagse zorgen. Reken af met onnodig gepieker!

Beeld: Pexels / Dit is een partnerbijdrage