poedel

Ken je deze kruisingen met de poedel al?

In de jaren 50 was de poedel enorm populair. Een kleine of soms middelgrote hond met een lief koppie waarbij je direct kon zien hoe slim hij was. En dan die mooie krullen.

In de loop der jaren zagen we de poedel minder in het straatbeeld. Maar nu is hij weer helemaal terug. Tenminste in de diverse kruisingen die er zijn. Het beste van twee rashonden dus, waarbij de poedel er één van is.

De looks

Sommige honden zijn zo mooi dat je op slag verliefd wordt. Toch zijn niet alleen de looks, maar ook het innerlijk belangrijk. Moet jij regelmatig weg, dan is het fijn als je hondje daar tegen kan. En ook een hond die eruit ziet als een knuffelbeer uit de speelgoedwinkel, zoals bijvoorbeeld de Shiba Inu, kan in de praktijk toch iets lastiger te handelen zijn.

Een kruising is het beste van twee. Het voordeel van een kruising met een poedel is dat deze hondjes altijd intelligent en vriendelijk zijn. Zoals de op dit moment zeer populaire Labradoodle. Deze hond heeft de intelligentie niet alleen van de poedel, maar ook van de Labrador Retriever. Daarnaast is dit nieuwe ras sociaal en lief. Maar met de krullen van de poedel heeft hij het voordeel dat hij niet verhaart en dus minder allergische reacties oproept.

De kruising met de Maltezer en de Cocker Spaniël

Naast de kruising met de Labrador Retriever is er ook een kruising van de Mini Poedel met de Maltezer. De uitkomst is de geweldige Maltipoo. Een lief hondje met een zeer schattige uiterlijk en een vriendelijk en speels karaktertje. De Maltipoo wil zijn baasje graag pleasen waardoor hij net als de poedel zeer goed trainbaar is. Een goede keuze ook als je nog niet zoveel ervaring hebt.  

Dat de Poedel ook goed te combineren is met een energieke hond, bewijst de Cockapoo. Voor deze viervoeter werd de Poedel gekruist met de Cocker Spaniels. Het resultaat is een intelligent, loyaal hen vooral gek op heel veel aandacht. Het enige is dat je hem wel wat beweging moet gunnen.

*Partnerbijdrage