Pexels Alesia Kozik 6771607

Is het een goed idee om te investeren in Dogecoin?

Is het wel of geen goed idee om te investeren in Dogecoin? Dat leggen we je in dit artikel uit!

Dogecoin heeft tot nu toe een geweldig jaar gehad. De waarde van deze cryptomunt is namelijk fors gestegen de afgelopen maanden. Het is moeilijk om dit soort rendementen te negeren en veel beleggers klauteren om op de cryptocurrency-trein te springen in de hoop rijk te worden. Hoewel het mogelijk is dat sommige beleggers veel geld kunnen verdienen met Dogecoin, is deze munt niet voor iedereen geschikt. Als je overweegt te investeren in Dogecoin, zorg er dan voor dat je eerst je huiswerk hebt gedaan. Er is één reden waarom je misschien wilt investeren in deze munt, maar er zijn ook twee redenen om deze cryptovaluta juist helemaal te vermijden.

Waarom investeren in Dogecoin?

Als je aan het begin van dit jaar duizend euro had geïnvesteerd in Dogecoin dan zou je investering vandaag de dag een stuk meer geld waard zijn geweest. De Dogecoin koers is de afgelopen maanden namelijk ontzettend fors gestegen. Deze cryptocurrency is tot nu toe aan de andere kant erg onvoorspelbaar, dus het is een gok hoe hoog de prijs zal stijgen. Als je geluk hebt, kun je mogelijk wat geld verdienen door nu te investeren. Maar, het kan natuurlijk ook anders uitpakken. Je zult dan dus juist geld verliezen ten opzichte van je investering. Daarom wordt het aangeraden om alleen geld te investeren in Dogecoin als je dit kunt verliezen, wat bij andere cryptomunten eigenlijk ook van belang is. 

Waarom moet je Dogecoin vermijden?

Daarnaast zijn er ook twee belangrijke redenen waarom je juist niet in Dogecoin zou moeten investeren:

1. Zwakke fundamenten

Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies en het is gemakkelijk om ze allemaal op één hoop te gooien en aan te nemen dat ze hetzelfde zijn. Investeren in Dogecoin is echter heel anders dan investeren in een meer gevestigde digitale valuta zoals Bitcoin. Dogecoin is in 2013 als grap gemaakt. Hoewel het sindsdien echt is gestegen, is het lang niet zo sterk als andere valuta’s. Een van de redenen waarom beleggers zich aangetrokken voelen tot Bitcoin, is bijvoorbeeld dat er slechts 21 miljoen tokens beschikbaar zijn. Een beperkt aanbod van de cryptocurrency verhoogt de waarde ervan en sommige experts noemen Bitcoin hierdoor digitaal goud. Dogecoin daarentegen heeft 129 miljard tokens in omloop. Met zoveel beschikbare tokens, vermindert dat de waarde.

2. Bubbel zal barsten

Gezien het feit dat er niets over Dogecoin is dat zijn fenomenale rendementen in de afgelopen paar maanden rechtvaardigt behalve de goedkeuring van beroemdheden en internethype, wijzen alle tekenen op een bubbel die vroeg of laat zal barsten. Dogecoin verschilt niet zo heel veel van aandelen als GameStop en AMC, bedrijven die hun aandelenkoersen van de ene op de andere dag zagen exploderen, ook al rechtvaardigden hun bedrijfsfundamenten dat soort groei niet. Net als bij GameStop en AMC, is de snelle opkomst van Dogecoin vooral te danken aan retailbeleggers die het online hypen, aangewakkerd door beroemdheden zoals Elon Musk die het promoten op sociale media. En net als GameStop en AMC is het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat de Dogecoin-bubbel barst.

– Dit artikel is een partnerbijdrage –