Placeholder

Hoeveel échte vrienden heb jij?

Op social media heb je misschien wel tientallen of zelfs honderden vrienden, maar hoe zit het in het echte leven? Hoeveel échte vrienden heb jij?

 

Heb je elke dag wel een afspraak met een vriend of een vriendin of heb je alleen behoefte om in het weekend iemand te zien? Het aantal vriendschappen verschilt per individu. Snapchat zocht uit hoe het nu precies met vriendschap in het echte leven zit.

Vrienden en kennissen

Maar liefst 10.000 mensen uit verschillende landen werden ondervraagd. Het blijkt dat we gemiddeld zo’n vier beste vrienden hebben, zeven goede vrienden en zo’n twintig kennissen. Rond ons 21e leren we onze beste vrienden kennen.

Lees ook: Vriendschappen zijn net zo belangrijk voor je gezondheid als sporten

Wat vinden we belangrijk in een vriendschap?

Maar wat zoeken we precies in vriendschap? Dat verschilt per land. In de Verenigde Staten wil men liever een vriend die niet te snel oordeelt. In India, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië is er meer behoefte aan een intelligente vriend.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Ook is er verschil tussen de vriendschappen tussen vrouwen en tussen mannen. Vrouwen vinden het fijn om te zitten en met elkaar te kletsen. Mannen gaan liever op pad of sporten liever samen met vrienden. Toch is de laatste jaren de vriendschap tussen mannen veranderd. Ook zij gaan steeds meer voor een diep gesprek.

Gerelateerde artikelen