broer en zus

Hoe hecht ben jij met je broer of zus?

Lopen jullie bij elkaar de deur plat, of is het goed als jullie elkaar een paar keer per jaar elkaar zien, of heb je helemaal geen contact? Hoe hecht ben jij met je broer en/of zus?

Een keer per jaar, op 30 september, is het Nationale Broer en Zus-dag, een dag om hem of haar in het zonnetje te zetten en trots te zijn op de band die jullie met elkaar hebben. Maar hoe zit dat de rest van het jaar? Bellen jullie elkaar elke dag? Hebben jullie een Whatsapp-groep? Is je zus of broer, of beiden, je beste vriend of vriendin?

Lees ook:Wanneer heb jij je broer of zus voor het laatst gezien?

Broer/zus inruilen

Maar liefst 12 procent zegt zijn broer of zus helemaal niet meer te zien, zo blijkt uit onderzoek. 10 procent zegt zelfs zijn broer of zus liever gister dan vandaag te willen inruilen. Toegegeven, het onderzoek is gedaan in opdracht van PostNL, die natuurlijk graag wil dat we kaartjes sturen naar onze lieve broers en zussen. Maar ook uit internationaal onderzoek blijkt dat broers en zussen lang niet altijd beste vrienden zijn.

Band

De band blijkt tot het 30e levensjaar het sterkst, maar daarna wordt die band een stuk minder hecht. Rond je 65e worden de banden weer aangetrokken, maar toch heeft zo’n 17 procent van de 65-plussers geen contact meer met broer of zus.

Leestip

KLIK HIER

Tekst Santé, beeld Gettyimages

Tip van de redactie

Boska Bianco fondueset

Boska Fondueset Ad
Shop

Gerelateerde artikelen