Positieve Dingen

Gelukkig zijn er ook positieve dingen gebeurd in 2020!

Het jaar 2020 is een jaar om niet te vergeten, en misschien voor velen wel een jaar om snel te vergeten. Gelukkig zijn er ook positieve dingen gebeurd. Lees de verhalen van deze lezeressen.

Wat kwamen er veel leuke en positieve verhalen binnen op onze oproep ‘Santé is op zoek naar de positieve verhalen van 2020’. We maakten een kleine selectie:

Adventboxen voor familie en vrienden

Wendy: “Doordat mijn reguliere werk in eerste instantie wegviel (ik ben managementadviseur en veel van mijn klanten legden hun projecten stil), kwam er ruimte voor nieuwe projecten en nieuwe klanten. Dit gaf ook weer nieuwe inzichten en vertrouwen, want mijn kennis en kunde bleek ook voor andersoortige projecten en klanten dan ik had gedacht inzetbaar te zijn.

Nu had ik tijd om voor familie en vrienden adventboxen te maken. Deze waren gevuld met 24 kleine cadeautjes, waaronder een kaart met postzegel om naar iemand te sturen, een zelfgenaaid mondkapje met glimlach, een recept met online baksessie onder begeleiding van mijn man (die bakker is), lijstjes om je leuke plannen voor 2021 op te schrijven, en nog veel meer. Het doel: een glimlach per dag. Sindsdien heb ik al diverse mondkapjes selfies ontvangen, en krijg ik regelmatig appjes van mensen die heel blij verrast zijn door de cadeautjes. Waardoor ik zelf ook een glimlach per dag heb. Ik zeg: win-win en doel behaald!”

Zwanger!

Lieke: “Mijn positieve verhaal van 2020 is, dat ik na zes pogingen ivf eindelijk zwanger ben! Ons kindje komt 21-5-21!”

Ontdekking

Erica: “Ik ben (was) tekstschrijver met gemeenten als mijn voornaamste doelgroep. Door de pandemie vielen mijn opdrachten bijna allemaal weg – gemeenten hadden even wat anders aan hun hoofd. Ik heb samen met mijn man een nieuwe begroting gemaakt, we hebben onze uitgaven verder teruggeschroefd en ik ben gaan schrijven. Eind vorig jaar kwam mijn eerste boek uit, dat goed ontvangen is. Mijn tweede boek – in Coronatijd geschreven – ligt nu bij de uitgever. 

Het is niet het feit dat ik plots tijd had om te schrijven dat 2020 voor mij een bijzonder jaar maakt, maar de ontdekking dat ik veel liever een schrijver wilde zijn dan een tekstschrijver. Ik heb uitgerekend dat ik met 5 uur per week aan opdrachten werken (en dat haal ik wel) voldoende inkomsten haal om mijn (vaste) lasten te dekken. Ik noem mijzelf nu dus schrijver en dat voelt echt waanzinnig goed. Daarom zal 2020 voor mij altijd een memorabel jaar blijven!”

Buddy hulphond

Buddy Hulphond

Ineke: “Als ik met mijn buddy hulphond ergens in winkels, een ziekenhuis of waar dan ook kwam, verscheen er toch bij veel mensen, ondanks de narigheid van corona, een lach op het gezicht. Want een hond in de winkel is niet iets wat je dagelijks tegenkomt. Ook hoorde ik regelmatig mensen zeggen hoe bijzonder mooi ze ons al team vinden. Zo bracht mijn hond het zonnetje mee in deze nare en onzekere tijden. Niet alleen voor mij, maar ook voor vele anderen.”

Gerelateerde artikelen