portemonnee

Waarom een opgeruimde portemonnee zo fijn is

Als je portemonnee netjes is, hoef je er niet steeds in te graven op zoek naar dat ene pasje. Bovendien voorkom je ook impulsaankopen.

 

Niet in je portemonnee

Kies voor één bankpas en één creditcard. Hoe meer betaalkaarten, hoe groter de verleiding wordt om ze te gebruiken. Houd je portemonnee clean: oude concert- en bioscoopkaartjes zijn leuk om te bewaren, maar echt niet handig in je portemonnee.

Lees ook: ‘Je kledingkast opruimen in 5 stappen’

Losse bonnetjes

Bewaar je al je kassabonnetjes in je portemonnee? Haal die aan het einde van de elke dag of week eruit en bewaar alleen de bonnen die je nodig hebt. Bijvoorbeeld als garantiebewijs, voor je administratie of om iets te kunnen ruilen. Berg deze op in een map met het opschrift: aankopen.

Voorkom skimming

Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat criminelen met een draagbaar pinapparaat ongemerkt een bedrag van je rekening kunnen halen door een apparaatje snel langs je tas te halen. Geskimd worden kun je voorkomen door een simpel hoesje om je pinpas te doen of een stukje aluminiumfolie eromheen te wikkelen.

Visitekaartjes

Met de app Camcard kan je foto’s van visitekaartjes opslaan in een app. De gegevens kun je in de app zetten en vervolgens op naam terugzoeken. Scheelt ruimte in de portemonnee en de visitekaartjes zijn ook nog eens georganiseerd!

Klantenpas

Heb je veel klantenkaarten in je portemonnee? Ook daar zijn apps voor. Bijvoorbeeld de app Mobile Pocket Loyalty Cards. Dit is de digitale versie van al jouw spaarkaarten. Zet hier bijvoorbeeld je bonuskaart, je airmilespas en je Douglaskaart in.

Bron: Santé April 2017 Tekst: Esmir van Wering

Gerelateerde artikelen