reden-meer-op-moeder-lijken

Dit is waarom je steeds meer op je moeder gaat lijken

Je herkent het vast wel: er is een punt in je leven waarop je je ineens realiseert dat je op je moeder begint te lijken. Of het nu is wanneer je zelf kinderen krijgt of wanneer je wat ouder begint te worden, je betrapt jezelf ineens op diezelfde soort reactie of handeling. Maar hoe komt dat toch, dat je ineens dat gevoel krijgt?

Uit onderzoek is gebleken dat veel vrouwen die de 33 jaar zijn gepasseerd, ineens een moment van omschakeling ervaren waarop ze beseffen dat ze net zoals hun moeders handelen. Ze gebruiken steeds meer dezelfde manier van praten en nemen soms zelfs hobby’s en favoriete tv-shows over. Het onderzoek van dr. Julian De Silva wees uit dat vijftig procent van de vrouwen die aan het onderzoek meewerkten toegaf dat ze stopten met tegen hun moeders rebelleren als ze begin dertig werden. Ook bleek uit het onderzoek dat het krijgen van een kind er na een paar jaar ook voor zorgde dat vrouwen dezelfde manieren als hun moeder gaan aannemen.

De Silva deed onderzoek naar dit fenomeen omdat hij gelooft dat we op een gegeven moment in ons leven allemaal in onze ouders veranderen en dat dat iets is om te vieren. Het zelf vader of moeder worden is hierin volgens hem de belangrijkste trigger, maar ook de factoren die invloed hebben op je leefstijl zijn hierbij belangrijk.

Heb je dus het idee dat je steeds meer op je moeder gaat lijken? Dan is de kans heel groot dat je begin dertig en/of je redelijk recent nog een kindje hebt gekregen.

Bron: Marieclaire.com.au

Tip van de redactie

Biodermal Glow Serum
Biodermalglow
Bestel hier

Gerelateerde artikelen