bloemen

Bloemen krijgen én geven hebben positieve invloed op gezondheid

Waarom doet een boeket bloemen het altijd zo goed als cadeau of bedankje? Santé ging langs bij een expert om antwoord te krijgen op deze vraag.

 

Hoe komt het dat je zo blij wordt als je wordt verrast met een prachtig boeket en waarom ben je eigenlijk net zo blij als de ontvanger als je bloemen aan hem/haar geeft? We vroegen het aan verrassingsplatform Greetz, dat zelf ook actief is met het bezorgen van bloemen.

Invloed op je gezondheid

Onderzoekers aan de Rutgers Universiteit in New Jersey onderzochten de invloed van bloemen op de emotionele gezondheid. Tijdens dit onderzoek zijn gedurende tien maanden de emoties bijgehouden van de deelnemers die af en toe werden verrast met een boeket.

Lees ook:6 tips om zo lang mogelijk van je bloemen te genieten

Oprecht geluk

Het blijkt dat deelnemers direct een gevoel van oprecht geluk en dankbaarheid ervaarden na het krijgen van bloemen. Ook voelden zij zich op lange termijn minder depressief, angstig en geagiteerd na het ontvangen van een kleurrijk boeket.

Ontvanger en gever

Verder concludeerden de onderzoekers dat het geven of versturen van bloemen wordt ervaren als een prettige manier om relaties te onderhouden en zelfs te verbeteren. En wat zo leuk is: niet alleen heeft het een positieve invloed op de emotionele gezondheid van de ontvanger, maar óók op de gever van de bloemen.

Bloemen populair cadeau

Ook bij Greetz zijn bloemen, ondanks een ruime keuze aan andere originele geschenken, een populair cadeau voor bijvoorbeeld verjaardagen en bedankjes. Om het boeket nog persoonlijker te maken kun je de bloemen laten verpakken in verpakkingspapier waarop je je naam of een leuke foto kan laten drukken.

Wedden dat zowel de ontvanger als de gever heel gelukkig wordt van zo’n origineel cadeau?

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Greetz

Gerelateerde artikelen