Bikini-angst bij vrouwen

Maar liefst 82 procent van de Nederlanders voelt zich helemaal niet prettig in bikini of zwembroek, omdat in badkleding alle vormen erg goed zichtbaar zijn. Ruim 30 procent van de vrouwen zegt zich zelfs te schamen voor haar lichaam. Dit blijkt uit onderzoek van Valtaf.nl en GezondheidsNet.nl onder ruim 4000 bezoekers.

Bijna alle deelnemers (95 procent) gaven aan nog voor de zomervakantie een aantal kilo’s te willen verliezen, tweederde daarvan zou tevreden zijn als ze een tot tien kilo afvallen. Voor 20 procent is de gezondheid de voornaamste reden om af te vallen. Opvallend is dat een flink deel van de ondervraagden al last heeft van een gezondheidsprobleem en vanwege die reden ook moet afvallen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim 65 procent van de ondervraagden vorig jaar al wilde afvallen. Dit is het grootste deel van de groep toen wel gelukt, maar gedurende de winter zijn ze weer aan gekomen. De meest genoemde redenen hiervoor waren: ziekte en daarbij behorend gebruik van medicatie, stress of depressieve gevoelens en stoppen met roken. Slechts 10 procent is de vorig jaar verloren kilo’s nog steeds kwijt.