Vrouwzon 2100x1440

Belgische arts overwon burn-out en helpt nu anderen

De Belgische arts Peter Aelbrecht kreeg in 1999 een heftige burn-out wegens een te drukke praktijk. Toen hij op zoek ging naar een oplossing, ontdekte hij dat er weinig goede therapeutische modellen bestonden om energieproblemen zoals CVS, fibromyalgie, burn-out en depressie aan te pakken. Daarom ontwikkelde hij zelf een nieuw holistisch behandelmodel.

 ‘Ik stond op de rand van de totale uitputting, maar vond nergens adequate hulp’, vertelt Aelbrecht (56). ‘Ik vond ook geen enkele instelling of instantie die me écht kon helpen, want de klassieke aanpak voor mentale problemen beperkt zich meestal tot het bestrijden van symptomen: slaappillen om beter te slapen, extra vitaminen om op de been te kunnen blijven, antidepressiva om je beter te voelen.’ Dr. Aelbrecht zocht daarom naar oplossingen om mentale problemen bij de wortels aan te pakken. Het werd zijn passie om mensen met burn-out, chronische vermoeidheid, depressie, angststoornissen en iedereen die te kampen krijgt met mentale problemen, zijn oorspronkelijke levenskwaliteit weer terug te geven binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Mens centraal

Aelbrecht schreef het boek Homo Energeticus, een receptenboek met antitoxische gerechten en richtte Marnes op, een erkende GGZ instelling binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg. Marnes is een oase van rust in Zuid-Spanje, gelegen op een bijzondere energetische plek. Iedereen met psychische problemen, zoals burn-out, depressie of chronische vermoeidheid kan er een persoonlijk behandelingsprogramma volgen. Het multidisciplinaire Marnes team bestaat uit hulpverleners die zijn opgeleid in diverse terreinen van de gezondheidszorg. Zij zijn vertrouwd met complexe problematieken en vanuit de holistische visie dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden gaan zij aan de slag. Het multidisciplinaire team werkt, zowel cognitief als lichaamsgericht, aan het verbeteren van leefstijl, sociale situatie, mentale balans en weerbaarheid, fysieke conditie en het verwerken van trauma’s uit het verleden. De mens staat steeds centraal. 

Groei en herstel

Veel van de Marnes patiënten hebben vaak al een lange lijdensweg achter de rug, gaande van het niet erkennen of serieus nemen van hun klachten tot verkeerde diagnoses en zinloze of ondoeltreffende behandelingen. Vaak lijden mensen die naar Marnes komen niet enkel aan psychische problemen, maar ook aan ernstige uitputtingsverschijnselen. Mentale gezondheidsproblemen en chronische vermoeidheid gaan immers zeer vaak hand in hand. 

Marnes richt zich dan ook op het verbeteren van de levenskwaliteit van iedereen die geestelijk, fysiek en sociaal uit balans is geraakt en die op zoek is naar groei en herstel.

Marnes is een erkende GGZ instelling binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg. Hierdoor worden de behandelingen vergoed  door de verzekeraar en dat maakt dat deze unieke aanpak sinds kort voor iedereen toegankelijk is.

Voor meer info: www.marnesggz.nl

Sante Nieuw 980x400 1

Dit is een gesponsord artikel i.s.m. Marnes

San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen