Badkamer 1000x1440 (1)

Alles wat je nodig hebt voor een droombadkamer

Is het tijd voor een nieuwe droombadkamer? Er zijn een aantal dingen die niet mogen ontbreken in je nieuwe oase van rust. In dit artikel lees je alles over sauna’s, ligbaden en regendouches. Lees dus snel verder en ontdek hoe je jouw droombadkamer in kunt richten.

Kom helemaal tot rust in een infraroodsauna

Heb je tijdens de wintermaanden veel behoefte aan de warme zon, maar heb je geen tijd om op vakantie te gaan? Overweeg dan een infraroodsauna voor in je badkamer. De warmte voelt aan als een warme mediterrane zomerdag, maar dan bij jou thuis.

Naast de ontspannende warmte, biedt een infraroodsauna ook nog tal van andere voordelen. Zo zorgt de warmte ervoor dat je lichaam kan ontgiften, verzacht het pijnklachten en verbetert het je bloedsomloop. Daarnaast zuivert de warmte je huid en draagt het bij aan een lagere bloeddruk.

Wil je graag een paar kilo kwijt, maar heb je weinig tijd om te sporten? Ook dan is een sauna kopen de ideale oplossing. Door de oplopende temperaturen probeert je lichaam zichzelf af te koelen. Hierdoor versnelt je hartritme en verbrandt je calorieën. Uiteraard staat dit niet gelijk aan een intensieve sportsessie, maar alle beetje helpen.

Optimaal ontspannen in een ligbad

Kom na een lange dag werken, helemaal tot rust in je eigen ligbad. Net als een infraroodsauna, helpt een warm bad bij het verlichten van pijnklachten. Daarnaast draagt een warm bad voor het slapen bij aan een goede en gezonde nachtrust. 

Heb je een ruime badkamer? Een vrijstaand bad past hier uitstekend in. Wie een wat kleinere badkamer heeft, kan kiezen voor een halfvrijstaand bad. Dit is een bad dat deels tegen de muur gemonteerd wordt. De overige zijden blijven vrij. Hierdoor lijkt het alsof je een vrijstaand bad hebt, terwijl het bad aanzienlijk minder ruimte inneemt dan een vrijstaand bad.

Maximaal genieten onder je nieuwe regendouche

Maak je droombadkamer compleet met een regendouche. Een regendouche bedekt het gehele lichaam met warme, zachte regendruppels. Hierdoor kom je optimaal tot rust. 

Regendouches zijn, naast ontspannend, ook nog eens ontzettend stijlvol. Kies voor een inloopdouche met een glazen douchewand en pas de stijl van de regendouche aan op de stijl van de rest van de badkamer. Denk hierbij aan een zwarte regendouche bij een industriële of betonlook badkamer. 

Kies je voor een regendouche? Houd er dan rekening mee dat een regendouche meer waterdruk nodig heeft, dan een standaard douche. Bekijk dus goed of jouw ketel beschikt over voldoende druk. 

Dit is een gesponsord bericht.