Jurk Gekreukt 2100x1440

7 manieren om kreukels uit je kleren te krijgen zonder een strijkijzer

Heb je geen strijkijzer in huis, maar wil je een kledingstuk aan wat écht een strijkbeurt nodig heeft? Dan zijn er gelukkig nog een hoop andere manieren om dat prachtige jurkje of die ene power suit blazer kreukvrij te krijgen. Met deze 7 manieren krijg je alsnog de kreukels uit je kleren zonder dat je een strijkijzer hoeft te gebruiken – ideaal, dus!

1. Gebruik een droger

Haal je net een hoopje kleding uit de droger en zie je dat jouw favoriete blouse die je zo graag wilde aantrekken helemaal gekreukeld is? Stop hem dan weer even terug in de droger en draai een droogprogramma van 5 tot 10 minuten op een hoge temperatuur. Let natuurlijk wel even op het waslabel van je blouse, voordat hij dalijk krimpt… Voor het optimale effect kan je een vochtige handdoek in de droger bij je kleren stoppen. Daardoor maakt de droger stoom, wat helpt om zoveel mogelijk kreukels uit je kleding te krijgen. Pas wel op dat je je items niet te lang na afloop van je droogprogramma in de droger laat zitten, want dan kreukelen ze namelijk net zo hard weer. Hang ze liever uit of trek ze gelijk aan!

Lees ook: ‘Beddengoed wassen: deze 4 fouten maakt bijna iedereen

2. Gebruik een föhn

Dit is een hele handige truc voor als je op reis bent en je je kleren snel wearproof wil maken voor je uitje naar dat luxe restaurant. Hang je kleding uit en besprenkel ze met wat water. Blaas vervolgens met de hitte van je föhn op de grootste kreukels, et voilà: je bent klaar om de deur uit te gaan. Pas wel op dat je niet te dicht met de föhn op je kleren staat om het risico op brandplekken te vermijden.

3. Gebruik een stijltang

Ook dit haarproduct kan een makkelijke oplossing bieden voor je kreukproblemen. Zo is een stijltang de perfecte tool om kragen kreukvrij te maken of tussen knopen in te komen om daar alle kreukels te verwijderen. Let wel op met fijne stoffen: zet de tang op een lagere temperatuur om de kreukels eruit te krijgen zonder je kleding te beschadigen. Een stijltang kan je zo helpen om zowel je haren als je kleren er binnen no-time weer tiptop uit te laten zien.

4. Gebruik je douche

Sta je op het punt om je klaar te maken voor een feestje, maar is je cocktailjurk nog niet klaar voor the party? Stoom dan alle kreukels uit je jurk door hem in je badkamer te hangen terwijl jij een hete douche neemt. Zorg dat je alle ramen en deuren dicht houdt en douche op de hoogste temperatuur die jij aan kan. Na 10 minuten douchen zijn jij en je jurk klaar voor een avondje uit!

5. Gebruik een waterkoker

Met deze truc maak je een vervangend strijkijzer met een ander voorwerp. Vul een waterkoker met water en laat hem koken. Giet vervolgens het water uit de waterkoker en gebruik de waterkoker zelf snel om je kleding glad mee te strijken. Deze truc is niet zo effectief als het gebruiken van een voorwerp wat uit zichzelf heet blijft, maar het kan voor kleine kreukels wel een oplossing bieden. En je kan het gekookte water weer voor iets anders gebruiken – een lekker kopje thee, bijvoorbeeld.

6. Gebruik een anti-kreukel spray

Dit is misschien wel een van de makkelijkste manieren om kreukels uit je kleding te krijgen. Je hoeft alleen maar de spray een aantal keer op het gekreukelde kledingstuk te spuiten om vervolgens de kreukels zo uit het kledingstuk te schudden. Daarnaast laten veel anti-kreukel sprays een frisse, net gewassen geur achter waardoor je kleding weer zo goed als nieuw oogt. Ideaal, toch?

7. Maak zelf anti-kreukel spray

Heb je geen anti-kreukel spray in huis of ben je bang dat ze jouw dierbare kleding verpesten? Maak dan je eigen veilige spray! Het is heel simpel: meng 200 milliliter water met 1 eetlepel wasverzachter in een spuitfles. Zorg dat je goed schudt voor gebruik en spray je kleding er mee in. Kreukels verwijderen zonder te strijken was nog nooit zo makkelijk!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Remington föhn
Remington Fohn Ad 1
Bestel hier

Gerelateerde artikelen