verhuizen

6 tips om te verhuizen zonder zorgen

Ga je binnenkort verhuizen? Vind je dit spannend of heb je nu al stress? Met deze tips zal je verhuizing voorspoedig verlopen.

 

Zet een verhuisbedrijf in

Het kost misschien iets meer, maar het zorgt er wel voor dat je ontspannen in je nieuwe huis begint. Als je alles zelf wilt doen, ben je waarschijnlijk vier keer zo lang bezig en begin je gestrester aan je nieuwe start. Maar let wel op: er zijn verhuisbedrijven die liever geen dure antieke objecten of juwelen verhuizen. Houd deze dus zelf bij de hand.

Lees ook: ‘Dit verrassende effect heeft een verhuizing’

Organisatie

Bekijk voordat je begint met pakken, welke spullen je allemaal hebt. Zo kan je beginnen met het maken van een selectie. Wat gaat mee? Wat laat je achter? En waar kan je nog een centje voor vangen? Extra budget voor nieuw accessoires is altijd welkom. Deze lijst kan je ook weer gebruiken bij het uitpakken. Misschien staat je nachtkastje toch niet in je nieuwe huis zoals je had verwacht.

Tijd om in te pakken

Inpakken kost veel tijd. Het zou fijn zijn als je alles in een doos kunt gooien en dan maar hopen dat het de bestemming heelhuids bereikt. Toch is het verstandig om de tijd te nemen voor inpakken. Zet op de dozen voor welke kamer het bestemd is en besteed wat extra liefde aan de breekbare spullen. Pak deze in met bijvoorbeeld keukenpapier of noppenfolie.

Houd je handige spullen apart

Wanneer je verhuist, is het niet handig om de spullen die je wilt gebruiken op de eerste dag onderaan in de verhuiswagen te zetten. Maak een aparte doos met spullen die je nodig hebt. Denk aan: een gereedschapskist, toiletpapier, keukenrol, bekers, borden en bestek. Deze doos kan je prima apart laten staan en als laatste meenemen. Gaat hij toch mee in de verhuiswagen? Maak hem opvallend door er bijvoorbeeld groot ‘benodigdheden’ op te schrijven.

Visualiseer je idee

Je hebt vast wel in gedachten hoe jouw nieuwe woning eruit moet komen te zien, maar waarom teken je het niet voor jezelf uit? Op deze manier visualiseer je je idee en kan je het van tevoren nog makkelijk aanpassen.

Inrichten

Probeer eerst de grote dingen zoals de bank en bed te plaatsen. Begin daarna kamer voor kamer met inrichten. Slaapkamer af? Op naar de badkamer!

Bron: zimmo.be

Gerelateerde artikelen