tips-huis-gezelliger-maken-accessoires

6 manieren om je huis gezellig te maken met accessoires

Een huis is niet gelijk een thuis als je er meubels in zet en de muren verft. Nee, een huis heeft net wat extra’s nodig om het écht gezellig te maken. Kijk dus eens verder dan de grote meubels en benodigdheden en geef je huis een extra boost met de volgende accessoires!

1. Haal de natuur naar binnen

Dit kan je letterlijk doen door een bosje bloemen op tafel te zetten of een vaas te vullen met wat takken uit je eigen achtertuin. Maar je kunt dit ook wat abstracter aanpakken door een mooi kunstwerk van de natuur aan de muur te hangen of voor behang te kiezen met een wilde bladprint. Natuur geeft je ruimte namelijk een knus en gezellig gevoel en ook nog eens chique look zonder dat je er veel geld aan hoeft uit te geven.

Lees ook: ‘4 designkeuzes die het schoonmaken van je huis makkelijker maken

2. Speel met je dekbedovertrek

Nu denk je waarschijnlijk: speel met het dekbedovertrek? Die gebruik ik toch altijd al? Natuurlijk! Maar door een dekbedovertrek te kiezen wat qua stijl helemaal bij de rest van de kamer past, kan je een gezellig en warm geheel creëren. Je kan namelijk spelen met kleuren en prints, maar natuurlijk ook met textuur. Wat matchende kussentjes erbij en je slaapkamer is enorm cosy!

3. Pak je hele huis aan

Natuurlijk is het makkelijk om je woonkamer aantrekkelijk te maken om in te zitten. En je eetkamer maak je vast heel gezellig om zo al je vrienden uit te nodigen voor een heerlijk diner. Maar denk ook eens aan de andere ruimtes in je huis. Zo kun je bijvoorbeeld een leeshoekje extra uitnodigend maken door een heerlijke deken over een chaise longue te draperen en een goede leeslamp neer te zetten voor het perfecte leeslicht. Of hang een mooi kunstwerk op en organiseer je bureau met kleurrijke organisatiebakjes om je werkplek weer extra aantrekkelijk te maken. Zo zal je nooit een saaie werkdag hebben!

Gratis vaas
Nu bij ieder boeket een vaas cadeau
VAASCADEAU

4. Varieer in hoogte

Een van de makkelijkste interieurtrucs om je ruimtes extra dimensie te geven is het spelen met hoogte. Stijl je een groepje objecten met verschillende hoogtes bij elkaar? Dan wordt je oog hier onmiddellijk naar toe getrokken. Om objecten van hetzelfde formaat ook dit effect te geven kan je simpelweg een van de items verhogen met een stapeltje boeken, die ook weer fungeren als stijlobject, natuurlijk. Gezellig en speels, we like!

5. Creëer laagjes op je bed

We zeiden het net al: extra kussens op je bed staat zo gezellig. Door verschillende lagen van dekens en kussens op je bed te creëren voelt de ruimte niet alleen gezelliger aan, maar oogt deze ook luxer. Kies daarom voor extra grote kussens achter je hoofdkussens en wat kleinere decoratiekussens ervoor om een oplopend effect te creëren. Leg tot slot een deken met een grove textuur op het voeteneinde van je bed. Wedden dat jij je eigen bed niet kan weerstaan straks? 

6. Gebruik decoratieplanken

Normaal ziet het er vaak wat rommelig uit losse items op oppervlakten bewaart (denk bijvoorbeeld watjes en nagellak op je wastafel). Maar met een decoratieplank hier en daar met wat vaasjes met bloemen en geurkaarsen erop, heb je zo maar eens een mooi plekje voor je losse spulletjes gecreëerd. Kies voor een marmeren of houten plank voor een ultiem luxe effect.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen