design-keuzes-huis-makkelijker-schoonmaken

4 designkeuzes die het schoonmaken van je huis makkelijker maken

Uiteraard richt je je huis zo in dat je er vrolijk, ontspannen en blij van wordt. Maar wat nou als je elke week een berg stof moet wegpoetsen of je constant moet opletten hoe schoon je marmeren tafel is? Dat noemen we nou niet bepaald ontspannen wonen… Niet zo’n gek idee dus om je huis zo in te richten dat het je minder schoonmaakklusjes oplevert! Met de volgende designkeuzes kan je jouw huis zo inrichten dat je het schoonmaken voor jezelf makkelijker maakt.

1. Koop meubels die boven de vloer hangen

In plaats van een bank, salontafel of kast die direct op de vloer staan kun je ook kiezen voor meubels op pootjes. Zo kun je makkelijker onder de meubels stofzuigen en kun je ook nog eens leuke, stijlvolle pootjes uitkiezen die perfect in jouw interieur passen. Wil je het jezelf nog iets makkelijker maken en de ruimte nog meer rust geven? Kies dan voor een kast die je aan de wand kan monteren en hou de ruimte eronder helemaal open.

2. Kies de juiste verfafwerking

Heb je kinderen of huisdieren die vaak haren en vieze vegen achterlaten op je mooie geverfde muren? Kies dan niet voor een matte afwerking, maar oriënteer je eens op de semi-glanzende verf voor op de plinten en voor een eggshell afwerking op de muren. Deze verfsoorten zijn namelijk makkelijk te onderhouden en kunnen schoongemaakt worden als er weer een plakkerig kinderhandje tegen aan is geslagen.

3. Kies een duurzame bank

Als je een bank wil die makkelijk schoon te houden is, is niet alleen de kleur van belang, maar speelt ook het materiaal van de bank een grote rol. Zo is leer makkelijk schoon te vegen, al moet je het wel jaarlijks onderhouden. Als je liever een stoffen bank hebt, kies dan voor een bank die met een vlekverwijderaar onderhouden kan worden of voor een vlek-resistente microvezelstof. Kun je toch die ene bank met dat mooie stofje niet uit je hoofd zetten? Kijk dan of je de stof eraf kan halen en kunt wassen. Sta er ook bij stil dat donkere kleuren vlekken beter camoufleren.

4. Vermijd open kasten

Hoe mooi het ook staat als je ze op de juiste manier stylet, open kasten kunnen een stofnachtmerrie zijn. Als je niet elke dag langs je mooie spulletjes wilt met een stoffer, kies dan voor een kast met glazen frontjes om zo nog steeds alles te kunnen zien zonder er stof mee te vanegn. Voeg eventueel nog wat lampjes in de kast toe voor een ultiem luxe wow-effect.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen