depressief

6 manieren om je frustraties in iets positiefs om te zetten

Ben je boos en gefrustreerd? Misschien wel door die rotgebeurtenis vandaag of gewoon omdat je even niet zo lekker in je vel zit? Hoe dan ook kost boos zijn je een heleboel energie. En dat is natuurlijk zonde! Met deze tips kan jij jouw frustraties proberen in iets positiefs om te zetten. Probeer maar!

1. Zoom uit

Soms kan het lastig zijn om perspectief te behouden als je boos bent en hoog in je emoties oploopt. Dan is het juist goed om een stapje terug te zetten. Wanneer je boos bent, focus je je op die ene bulls eye. Zoom wat uit om wat perspectief te krijgen en zo de situatie in een ander licht te gaan zien.

Lees ook: ‘Hoe kun je positiviteit cultiveren zonder de nare kanten van het leven te ontkennen?

2. Wees creatief

Probeer vanuit verschillende hoeken naar de oorzaak van jouw negatieve emoties te kijken. Kan je het ook op een andere manier benaderen die misschien wat positiever is? Een mooi voorbeeld: een groepje studenten die nu virtueel les krijgen besloten om alsnog met een groepje bij elkaar te gaan wonen om het gevoel te creëren dat ze op kamers woonden. Als we outside the box kunnen denken en gezonde oplossingen kunnen vinden voor onze ‘problemen’, voelen we ons waarschijnlijk een stuk beter.

3. Haal diep adem

Er is een reden waarom je het beste diep kan ademhalen als je boos bent. Als je boos bent, komt je lichaam namelijk in vecht- of vluchtmodus te staan, waardoor je vaak niet genoeg zuurstof binnenkrijgt. Wat ademhalingsoefeningen of een korte meditatie kan je helpen om de stress uit je lijf te krijgen en je gevoelens van boosheid en frustratie los te laten. Probeer maar eens!

4. Laat jezelf horen

En dan bedoelen we niet ruzie schoppen om het minste geringste… We bedoelen dat jij jouw mening mag delen! Laat je leidinggevenden weten waar jouw frustraties vandaan komen, ga dat gesprek met je partner aan of breng je vriendinnen op de hoogte van jouw struggles. Zo kan je namelijk veranderingen veroorzaken, waardoor jij je frustraties misschien wel helemaal los kan gaan laten. Het belangrijkste is dat jij jezelf gehoord voelt!

5. Praat erover

Ook simpelweg over je frustraties praten met je partner of met je vriendinnen en familie kan ervoor zorgen dat je je beter voelt. Niet alleen kan je zo wat stoom afblazen, ook kunnen zij een blik op jouw situatie werpen die misschien weer anders is dan de jouwe. Let er wel op met wie je jouw troubles bespreekt, want sommige mensen zullen misschien alleen maar meer olie op het vuur gooien… Kies dus iemand waarvan je weet dat je er een redelijk en goed gesprek mee kan voeren!

6. Leid jezelf af

Kan je je boze gevoelens écht niet kwijt? Probeer jezelf dan eens af te leiden. Door iets te gaan doen, zoals een wandeling maken, met een nieuwe hobby beginnen, sporten of een goed boek te lezen, kan je je gedachten verzetten en zal je merken dat je frustraties misschien wat beginnen te zakken. Natuurlijk is dit geen oplossing voor op de lange termijn, maar het helpt je in ieder geval tijdelijk als je even niet weet wat je met je gevoelens aan moet.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen