bruiloftstradities-loslaten

6 bruiloftstradities die je anno 2022 best kan loslaten

Alhoewel bruiloften natuurlijk al enorm lang bestaan, is er in de tussentijd behoorlijk veel veranderd op de wereld. Wij mensen gaan heel goed op tradities, maar er zijn een aantal bruiloftstradities die toch echt een beetje gedateerd beginnen te worden. Deze 6 bruiloftstradities kan je anno 2022 best loslaten. Sterker nog, het maakt je bruiloft persoonlijker en vereist minder planning!

1. Matchende jurken voor je bruidsmeisjes

Niet iedere vrouw heeft hetzelfde figuur. Of misschien kies jij er wel voor om je beste vriend als ‘bruidsmeisje’ te vragen. Laat dus het idee van matchende jurken los en kies voor jurken in verschillende stijlen, kleuren en materialen en speel met wat jij denkt dat mooi bij elkaar aansluit. Zo worden niet alleen je bruidsmeisjes blij dat ze zich niet in een jurk hoeven te wurmen die hun figuur niet bepaald goed doet, maar ook geeft het een extra dimensie aan je bruidsfoto’s. Win-win!

Lees ook: ‘6 tips om te bezuinigen op je bruiloft

2. Evenveel bruidsmeisjes als bruidsjonkers

Sommige bruidsparen zitten uren te piekeren over wie ze wel of niet moeten vragen om aan hun zijde te komen staan op hun speciale dag. Maar niet iedereen heeft hetzelfde aantal dierbaren die ze graag bij deze bijzondere gebeurtenis willen hebben. Kies daarom je bruidsmeisjes of bruidsjonkers uit op hoe belangrijk ze voor jou zijn en hoe graag je deze dag met hen wilt delen en let niet op of je wel evenveel vrouwen als mannen naast je hebt staan bij het altaar.

3. Felicitatierij

Laten we eerlijk zijn: niemand wordt er blij van om na een lange ceremonie in de rij te gaan staan om ongemakkelijk de gelukkigen drie zoenen of een hand te geven om hen te feliciteren. Veel liever gaan gasten direct door naar de receptie om daar een hapje en een drankje te doen. Kies er daarom als bruidspaar voor om tijdens je receptie een rondje te maken om iedereen even gedag te zeggen en te bedanken. Zo kunnen jouw gasten jou weer feliciteren en voorkom je hangry gasten.

4. De taart aansnijden

Tegenwoordig is het niet meer standaard om als bruidspaar de taart samen aan te snijden en aan elkaar te voeren in het bijzijn van alle gasten. Veel vaker kiezen stellen ervoor om een selectie aan zoetigheden te laten serveren in plaats van één grote taart. Wil je toch graag een mooie taart tijdens je bruiloft, maar heb je geen zin om het hele ritueel door te gaan? Kies er dan voor om de taart te laten fotograferen en vervolgens uit te laten serveren. Genoeg opties voor iedereen!

5. Het gooien van je bruidsboeket

Niet iedereen is groot fan van trouwen en waarschijnlijk heb je ook een aantal vrienden en vriendinnen die heel gelukkig zijn met hun vrijgezellenleven. Het gooien van je boeket naar je vrouwelijke gasten kan dus wat gedateerd en misschien zelfs ongemakkelijk overkomen. Wil je toch graag deze traditie enigszins in leven houden? Dan kan je er ook voor kiezen om het boeket te overhandigen aan het stel wat het langste samen/getrouwd is of aan iemand tegen wie jullie het meeste opkijken.

6. Je gasten vragen of ze hun keuze voor het hoofdgerecht willen doorgeven voor de bruiloft

Als je mensen thuis over de vloer vraagt, vraag je ze ook niet al een maand van tevoren wat ze willen eten. Kies daarom voor een diner in de vorm van verschillende kleinere gerechten die over de tafels worden verdeeld zodat iedereen zelf kan kiezen wat ze eten en er genoeg keuze is. Zo voorkom je dat er op de avond van de bruiloft gerechten missen of er verkeerd geteld is. Bon appétit!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Nivea Bronze Effect zelfbruiner
Nivea Bronzer Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen