tips-werkplek-verbeteren

5 tips voor het creëren van een fijne werkplek

Kan jij wel wat inspiratie op de werkvloer gebruiken? Met deze fijne tips transformeer jij in een handomdraai jouw kantoor in een inspirerende werkplek!

 

Aangezien we een groot deel van onze dagen werkend doorbrengen is het natuurlijk enorm belangrijk dat we ons prettig voelen aan ons bureau of in ons eigen kantoor. Nu kan dat nogal een uitdaging zijn, zeker als je je kantoor deelt met je collega’s. Maar of je nu je eigen kantoor hebt of niet, er zijn wat leuke life hacks die je kan toepassen om je bureau of kantoor helemaal eigen te maken. Lees je mee?

Lees ook: ‘6 tips om je bureau op te ruimen’

1. Hou je bureau rustig

Word je wat overweldigd door je werkplek? Kijk dan eens goed naar je bureau. Als het helemaal vol staat met allerlei spullen of juist helemaal kaal is, werkt dat niet heel motiverend. Zorg er daarom voor dat je het oppervlak van je bureau schoon en opgeruimd houdt, maar maak het niet kil. Door kleine inspirerende items op je bureau te bewaren, raak je niet snel afgeleid en blijf je beter in je working vibe. Denk bijvoorbeeld aan notitieblokjes met een motiverende quote, een fijne geurkaas en een foto van jou en je partner of je vriendinnen. Daarnaast is het ook fijn om een karaf water binnen handbereik te hebben!

2. Begin een inspiratiebord

Hoe fijn is het om een inspirerend moodboard in je kantoor of bij je bureau te hebben hangen? Je kan een moodboard maken wat bestaat uit foto’s, citaten en patronen die je gemotiveerd houden. Voorkom wel dat het bord te druk en rommelig wordt, want dan kan het je juist afleiden. Doe er bijvoorbeeld een mooie lijst omheen die matcht met je kantoor om het een rustige look te geven en hang hem op een plek die niet direct in je zicht hangt, maar bijvoorbeeld aan de muur naast je. Wanneer je even een dipje hebt in je concentratie, hoef je alleen maar even op te kijken naar je moodboard en je te laten inspireren door je eigen creaties.

3. Kies voor rustgevende kleuren

Het laatste wat je wil als je aan het werk bent is dat je wordt afgeleid. Kies er daarom voor om je kantoor in te richten met kleuren die je rustig maken. Vaak helpt het om voor lichte, neutrale kleuren te kiezen, zoals wit en pastelkleuren. Zo helpt blauw om te ontspannen en kan groen creativiteit stimuleren. Maak je kantoor compleet met witte of houten meubels om de rust te bewaren. Nu krijg je toch gewoon zin om te gaan werken?

4. Vergeet de planten niet

Planten helpen niet alleen om een fijne sfeer te creëren, ze zorgen ook voor extra zuurstof in de lucht. Dat kan natuurlijk goed van pas komen bij het werken! Let bij het uitkiezen van planten erop dat ze passen bij je kantoor: kijk hoeveel licht ze nodig hebben en hoe vaak je ze water moet geven. Ben je bang dat je ze vergeet water te geven? Kies dan voor vetplanten, die hebben minder water nodig. Een mooie nepplant kan ook een mooie uitkomst zijn, zeker als er weinig licht op je werkplek komt.

5. Maak een hoekje voor jezelf

Om er fijn te kunnen werken is het belangrijk dat je kantoor een gevoel van vrolijkheid en goede energie uitstraalt. Een hoekje voor jezelf creëren geeft niet alleen je kantoor een fijne uitstraling, maar geeft je ook de mogelijkheid om pauze te houden zonder aan je bureau te zitten. Creëer bijvoorbeeld een hoek met een mooie, comfortabele loungestoel, fijne dekens, grote kussens en een gezellig kleed op de vloer. Een perfect plekje voor een meditatiemomentje, toch?

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen