tips-tuin-luxe-uitstraling

5 tips om je tuin een luxe uitstraling te geven

Voel je je ongeïnspireerd als je jouw achtertuin in stapt? Wil jij iets nieuws, maar wil je niet dat jouw tuin er hetzelfde uitziet als die van je buren? No worries: met deze 5 tips geef jij jouw tuin in een handomdraai een luxe uitstraling met een authentieke touch. Lees je mee?

1. Investeer in de basis

Wil jij jouw buitenruimte in een toevluchtsoord veranderen? Dan hebben we goed nieuws! Door simpelweg te investeren in een luxe tuindecor kun je je tuin opnieuw inrichten en er zowel levendige late feestjes als serene koffiegesprekken in de ochtend houden. Hierbij kan je denken aan een luxe loungeset, maar als je de luxe look van je tuin écht wil afmaken, kan je ook kiezen voor een lamellen overkapping (daarover later meer).  

2. Werk met water 

Een prachtige tuin verdient een opvallende waterpartij in het tuinontwerp. Dit designelement kan aan de buitenkant gemaakt worden met behulp van steen of keramiek en kan je buitenparadijs voorzien van de vredige geluiden van stromend water die een kalmerend effect hebben. Tuinfonteinen stralen bovendien elegantie uit en voegen een visuele charme toe die indruk zal maken op iedereen die tijd doorbrengt in je achtertuinparadijs. Door je buitenruimte te versieren met een spectaculaire waterpartij introduceer je bovendien ook de dynamische energie van water in je ruimte. Stromend water is namelijk het Feng Shui symbool voor rijkdom en welvaart. Daar verlangen we natuurlijk allemaal naar, waar we al een beetje voor kunnen zorgen door zo’n prachtige waterpartij te plaatsen in onze tuinen. 

3. Gebruik plantenbakken

Plantenbakken zijn eigentijdse en prachtige toevoegingen aan elke buitenruimte, vooral wanneer ze bijvoorbeeld naast een zwembad geplaatst worden. Je planten zullen fungeren als blikvangers, terwijl ze ook levendigheid toevoegen aan moderne meubels. Bovendien kun je hiermee je groene vingers laten zien. Als bonus voegen planten ook privacy toe, waardoor een afgelegen, intieme omgeving ontstaat waar jij van kan genieten samen met je gezin of je vrienden. Wees niet bang om gedurfde plantenbakken te kopen die variëren in kleur en grootte. Deze levendige accessoires zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei diverse stijlen en kleuren. Voor een leuke barbecue in de achtertuin vul je deze veelzijdige stukken met ijs om dranken koud te houden! Dat is weer eens wat anders dan een plant in een plantenbak, vind je ook niet?

4. Neem een buitentapijt

Stijlvolle tapijten zijn een onmisbaar decorstuk voor zowel binnen- als buitenruimtes. Het juiste buitentapijt kan dan ook warmte en harmonie toevoegen aan je fantastische terras, waar je ook je luxe loungeset neer hebt gezet. Trendsetters leggen daarom een kleurrijk vloerkleed onder hun eethoek om de ruimte meer persoonlijkheid te geven. Geweven Chilewich vloermatten zijn zowel luxueus als duurzaam en zijn verkrijgbaar in verschillende texturen en kleuren, ze zijn dan ook echt aanraders. Ze kunnen bovendien worden gelaagd voor een creatievere look en zijn ook een populaire optie voor diegenen die worstelen met hoe ze het meeste kunnen halen uit de ongebruikte ruimte in hun achtertuin. Zo’n buitentapijt zal direct deze ruimte een heel andere look en sfeer geven, trust us.

5. Gebruik een overkapping

We noemden het in de eerste alinea al even, maar het is zeker verstandig om een overkapping te gebruiken bij het inrichten van je luxe tuin. Sterker nog, dit is eigenlijk een onmisbaar item. Je kunt zo’n lamellen overkapping onder andere boven het terras plaatsen. Hierdoor zul je ervoor zorgen dat je ook buiten kunt zitten als het weer eens ouderwets regent in ons land. Daarnaast zorgt een overkapping er natuurlijk ook voor dat je tuinmeubilair niet aangetast wordt door de regen. In de zomer kan een overkapping bovendien wat zonlicht tegenhouden. Hierdoor zul je het alsnog wel lekker warm hebben als je op het terras zit, maar het zal juist niet te heet worden. Klinkt goed, toch?

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Latour Tuinmeubelen

Gerelateerde artikelen