snelle-verfhacks-huis-frisse-uitstraling

5 snelle verfhacks die je huis een frisse uitstraling geven

Is jouw woning toe aan een frisse look, maar heb je geen zin, tijd of budget om er drastische veranderingen te maken? Geen probleem! Met deze snelle verfhacks geef jij jouw huis in een handomdraai een frisse uitstraling!

1. De trapleuning

Jouw traphuis verven kan je hele huis een andere look geven, zeker wanneer het het eerste is wat mensen zien als ze jouw huis binnenkomen. Nu hoef je natuurlijk niet de hele hal of je complete trap te voorzien van een lik verf voor dat effect, want zelfs door alleen de trapleuning te verven geef je je trap al een geheel frisse uitstraling. Plus, het kost je veel minder tijd, verf en schilderstape. Klinkt goed, toch?

Lees ook: ‘Met kamerplanten haal je die gezonde vibe in huis

2. De onderkant van je keuken

Wil je je keuken een frissere look geven? Overweeg dan eens om de onderkant van je keuken een nieuwe lik verf te geven. Je kan ervoor kiezen om met dezelfde kleur een nieuwe laag aan te brengen, maar je kan natuurlijk ook voor een compleet andere kleur gaan om contrast te creëren. Zeker als je een kookeiland hebt, kan dit een heel tof effect geven. Kies sowieso voor een gladde, glanzende verf, want dan kun je het oppervlak makkelijker schoonhouden.

3. Het raamkozijn

Wil je een echt wow-effect creëren in je huis? Geef dan de raamkozijnen eens een nieuw kleurtje. Door de raamkozijnen te verven kan je echt je hele huis een frisse uitstraling geven, zeker als je kiest voor een contrastkleur in vergelijking met de rest van je interieur. Natuurlijk kan je ook voor een subtiele kleur kiezen als je niet zo van heftig houdt, maar je raamkozijnen verven zorgt zeker voor een frisse look.

4. De binnenkant van de voordeur

We kiezen vaak met veel zorg de kleur van onze voordeuren uit, aangezien het het eerste is wat mensen zien als je bij je over de vloer komen. Maar heb je ook weleens nagedacht over de binnenkant van de voordeur? Die zie je immers als laatste voordat je de deur uitgaat en ook dan wil je natuurlijk een goede indruk maken. Geef hem een onverwachtse kleur – die natuurlijk matcht met de rest van je hal – voor een memorabele uitgang met een frisse uitstraling.

5. De deurpost

Of je nu veel deuren of ook open doorgangen in huis hebt, een deurpost een lik verf geven kan een enorm verschil teweegbrengen. Je kan ze natuurlijk in dezelfde kleur als je muren verven, maar ook een mooie contrastkleur kan heel tof staan. Kies bijvoorbeeld voor een donkerdere tint van de kleur op je muren of juist een compleet andere kleur voor een frisse uitstraling.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen