morning-routine-productievere-thuiswerkdag

5 morning routine tips voor een productievere thuiswerkdag

Merk je dat jouw productiviteit er niet per se beter op is geworden sinds je (meer) thuis aan het werk bent? Daar hebben we een simpele oplossing voor: door deze tips in je morning routine te integreren ben je straks een stuk productiever en krijg jij meer plezier in je werk. Wedden?

Lees ook: ‘4 tips voor het creëren van een fijne thuiswerkplek

1. Maak je iedere ochtend klaar (ook als je niet weg hoeft)

Werk je alleen maar vanuit huis? Voorkom dan een thuiswerksleur door er in ieder geval voor te zorgen dat je je ’s ochtends klaarmaakt. Ga lekker douchen, doe een leuke (maar wel comfortabele) outfit aan en doe een lekker luchtje op. Hierdoor zal je je een stuk beter en frisser voelen, waardoor je je waarschijnlijk meer jezelf voelt en daardoor productiever zal zijn. Simpeler kan bijna niet!

2. Begin met een wandeling

Aangezien je de rest van de dag waarschijnlijk niet veel zal bewegen, kan het enorm helpen om je dag te starten met een ochtendwandeling. Hierdoor gaat je hartslag wat omhoog en gaat het energielevel van je lichaam stijgen, waardoor je je erna beter kan focussen. Vooral op een lege maag werkt dit goed, dus ga even een kort rondje lopen voordat je gaat ontbijten. It helps!

3. Vergeet je ontbijt niet

Rende je normaal gesproken met je ontbijt in je handen de deur uit? Of ontbeet je überhaupt niet? Nu je geen reistijd meer hebt, heb je waarschijnlijk ook minder haast ’s ochtends en kan je dus even de tijd nemen om je ontbijt klaar te maken en te eten. Een goed ontbijtje creëert een bodem die je hersenen goed kunnen gebruiken als ze de rest van de dag nog hard aan het werk moeten. Denk bijvoorbeeld aan een bordje met roerei en wat fruit voor een goede balans aan voedingsstoffen.

4. Hou je werk op één plek

We snappen dat het heel verleidelijk is om de ene keer met je laptop op bed of op de bank te gaan zitten en de andere keer wél achter je bureau (of aan je eettafel) te gaan zitten, maar het is vaak niet goed voor je productiviteit om constant te wisselen van werkplek. Ook niet voor je rug, trouwens… Zorg er daarom voor dat je een vast plekje reserveert voor het werk wat je moet doen en richt het zo in dat je er ook echt wíl zitten. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete notitieblokken, wat lekkere geurstokjes en een fijne kan met mint-infused water. Dan is werken toch een beetje een feestje!

5. Stel je dagelijkse doelen vast

Merk je dat je snel afdwaalt tijdens het werken? Probeer dan ’s ochtends, voordat je écht aan het werk gaat, alvast vast te stellen wat je die dag wil doen. Schrijf bijvoorbeeld je planning en doelen uit zodat je ze goed overzichtelijk hebt en precies kan zien wat je nu eigenlijk te doen hebt vandaag. Je kan daar natuurlijk ook een fijne planner voor gebruiken, maar ook digitaal kan je natuurlijk hiermee aan de slag. Zo voorkom je niet alleen dat je je op een werkdag wat verloren voelt, maar ook dat je te veel hooi op je vork neemt.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen