manieren-kussen-langer-meegaan

5 manieren om je kussen langer mee te laten gaan

Lig jij al jaren op hetzelfde kussen te slapen en ligt hij zo lekker dat je hem liever niet weg wil doen? Dat snappen we best, maar heel fris is het natuurlijk niet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe goed het is voor je nek… Met deze tips kan je ervoor zorgen dat je kussen langer dan twee jaar mee kan gaan.

1. Was je kussen regelmatig

Het is belangrijk om je kussen goed schoon te houden. Was daarom één keer per maand je kussen op 60 graden om alle oliën, dode huidcellen en allergenen te verwijderen. Helaas zorgt vaak wassen er ook voor dat de vulling van je kussen sneller verslechtert. De volgende tips kunnen je daarom tussen wasbeurten in helpen om de levensduur van je kussen te verlengen.  

Lees ook: ‘De voordelen van een satijnen kussensloop

2. Gebruik een goede kussensloop

Wil je je kussen liever niet maandelijks wassen? Gebruik dan een anti-allergenen of plastic kussensloop met rits. Daarmee verklein je de kans dat je je hele kussen maandelijks moet wassen. Deze kussenslopen houden de oliën en het vuil buiten en zorgen er zo voor dat jouw kussen langer in goede staat blijft. En kies er dan vooral één met een kek printje of een fijn stofje, want het oog wil natuurlijk ook wat…   

3. Verschoon je kussensloop vaker

Het wordt aangeraden om je kussensloop minstens twee keer per week te wassen op 60 graden. Dit zorgt ervoor dat je je kussen niet één keer per maand, maar slechts één keer per drie of vier maanden hoeft te wassen. Als je je kussen wast, gebruik dan een hypoallergeen wasmiddel en vermijd wasverzachters of wasverzachterdoekjes. Deze zouden je gevoelige huid kunnen irriteren.

4. Kies het juiste kussen

Sommige kussens, bijvoorbeeld die gemaakt zijn van traagschuim, behouden hun vorm langer dan andere kussens. Ze geven daarnaast meer steun aan je dankzij hun vorm. Onderzoek wijst uit dat een orthopedisch kussen de beste keuze is voor de beste nachtrust.  

5. Was je gezicht voor het slapengaan

Vuil en oliën kunnen ervoor zorgen dat de vulling van je kussen sneller afbreekt. Om dit te voorkomen is het verstandig om je gezicht te wassen voor het slapengaan en je haar vast te dragen wanneer je gaat slapen. Zo blijft je kussen langer vuil- en bacterievrij en kun jij wel jarenlang op jouw favoriete kussen slapen. 

Bron: Livestrong.com

Gerelateerde artikelen