indoor-activiteiten-bevrijdingsdag-vieren

5 indoor activiteiten om Bevrijdingsdag mee te vieren

Het is vandaag Bevrijdingsdag! Natuurlijk hadden we liever op een festival of in de kroeg gestaan vandaag, maar gelukkig zit het weer mee en kunnen we er zelf nog een feestje van maken. Wij hebben 5 leuke indoor activiteiten voor je die je kan doen om Bevrijdingsdag alsnog te vieren. Lees je mee?

Lees ook: ‘Deze oorlogsboeken zijn een absolute must read!

1. Hou een (online) verkleedfeestje

Normaal gesproken sta je misschien wel op een Bevrijdingsfestival of ga je borrelen op het terras op 5 mei, maar nu is dat helaas geen optie. Dat betekent natuurlijk niet dat je dan geen plezier kan hebben! Hoe leuk is het om een online verkleedfeestje met je vrienden en vriendinnen te organiseren?! Trek allemaal je leukste nationale outfit aan (denk aan rood-wit-blauwe outfits of oranje accessoires) en ga gezellig met elkaar online borrelen, geheel in thema. Je moet immers zelf de slingers (of moeten we zeggen ‘vlag’) ophangen!

2. Maak rood-wit-blauwe creaties

Om in thema te blijven is de volgende tip om rood-wit-blauwe creaties in de keuken te maken: gezellig en heel Bevrijdingsdag-proof! Denk bijvoorbeeld aan een smoothie met alleen maar rode, witte en blauwe ingrediënten, zoals aardbeien, kersen, (kokos)melk en blauwe bessen, vrolijk versierde cupcakes of – als je ambitieus bent – een hele taart ter ere van Bevrijdingsdag. Niet zo’n keukenprinses? Ga dan knutselen en maak je eigen slingers, hoedjes of misschien zelfs rood-wit-blauwe puzzel…

3. Bestel je favoriete maaltijd

Geen zin om zelf de keuken in te duiken? Bestel dan vanavond je favoriete maaltijd! Zo maak je niet alleen alsnog een feestje van een dag waarop we normaal gesproken de bloemetjes buiten zetten, maar steun je ook nog eens de lokale horeca door bij hen een lekkere maaltijd te scoren en zo hen te helpen deze gekke situatie door te komen. Waar kies jij voor vanavond? Wij zijn er nog niet uit…

4. Geef het vrijheidsvuur online door

Normaal gesproken wordt op 4 mei om middernacht het Vrijheidsvuur ontstoken en vervolgens heel Nederland doorgegeven op zowel 4 als 5 mei. Omdat dat nu helaas niet mogelijk is, is er een ander initiatief bedacht: het Veiligheidsvuur online doorgeven. Wat het inhoudt? Het komt erop neer dat je een video van jezelf maakt waarop je een kaars of lampje van de ene kant van het beeldscherm naar de andere kant ‘doorgeeft’, deze post en deelt, zodat iedereen het vuur virtueel naar elkaar kan doorgeven. Ook meedoen met deze toffe actie? Kijk dan op de website van Vrijheidsvuur om te zien wat je precies moet doen.

5. Ga Oud-Hollandse spelletjes doen

Misschien heb je vorige week tijdens Koningsdag al een poging gewaagd, maar ook Bevrijdingsdag leent zich uitstekend voor het doen van traditionele Oud-Hollandse spelletjes. Niet alleen super leuk om met je gezin of partner te doen, maar natuurlijk nog hilarischer om ook je vrienden en vriendinnen online op te trommelen voor een potje koekhappen, zaklopen of spijkerpoepen. Welke is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen