×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recept voor pizza met vijgen

Recept voor pizza met vijgen
27.10.2017 - Redactie

Deze pizza met vijgen doet het ook goed op een borrelplank. Hou er rekening mee dat het deeg dat je vers maakt meerdere keren moet rijzen.


Ingrediënten
Voor 4 pizza’s

  • 10 g verse gist
  • 1 dl DREAM Almond Oat, lauw opgewarmd
  • 7 cl water, lauw opgewarmd
  • 300 g bloem
  • ½ tl zout
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 handje bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rozemarijn, fijngesneden
  • ¼ tl pili pili in vlokken
  • 4 verse vijgen, in kwartjes
  • 8 plakjes pancetta
  • handvol rucola

Aan de slag

1. Los de gist op in de lauwe Almond Oat drank en het lauwe water. Zet opzij en laat het 10 minuten rusten. Meng met behulp van een keukenmachine de bloem met het zout. Voeg daarna het rijstdrank/gistmengsel en de olijfolie toe. Kneed het deeg tot een bal. Bestrooi het deeg met wat bloem. Doe het deeg in een kom. Dek af met plastic folie. Laat 1 uur bij kamertemperatuur rijzen.

2. Ontgas het deeg. Je kunt het overtollig gas verwijderen door met de vuist op het deeg te stompen. Laat het deeg daarna nog 30 minuten reizen.

3. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er ballen van. Dek ze af met plastic folie. Zet gedurende 10 minuten apart. Deze ballen pizzadeeg gaan nog wat rijzen. Rol met behulp van een deegroller het deeg zo dun mogelijk uit.

3. Verwarm een ​​grill voor. Smmeer de pizzabodems aan beide kanten in met wat olijfolie. Gril ze 4 minuten per kant. Bestrijk de bovenkant van de pizza’s opnieuw met olijfolie. Bestrooi met rozemarijn en pili pili in vlokken. Garneer met vijgen, pancetta en rucola.

4. Voor een friszure toets kun je er wat balsamicocrème over sprenkelen.

Eet smakelijk!

Beeld en recept: DREAM

Wat vind je ervan?

Reacties

Gember bewaren

13.10.2018 - Een gemberwortel komt vaak niet in één keer op, gelukkig kun je gember prima een tijdje bewaren. Lees verder

Groenten opnieuw laten groeien

12.10.2018 - Van deze (restjes) groenten kun je een nieuwe groente kweken. Lees verder

Zelf kiemen kweken

05.10.2018 - In haar column schrijft Annemiek deze maand dat ze de smaak van het kiemen te pakken heeft. Ook proberen? Lees verder

Seizoensproducten oktober

01.10.2018 - Deze ingrediënten zijn deze maand in season. Lees verder

Nieuwe smaken M&M's

27.09.2018 - Nu al zin om te proeven. Lees verder

Beste koffie in Nederland

25.09.2018 - Koffieliefhebbers opgelet, de honderd beste plekken om koffie te drinken zijn bekend gemaakt. Lees verder

Gezonde lunch voorbereiden

23.09.2018 - Maak van zondag je prepdag en lunch de hele week lekker en gezond. Zo kom je niet meer in de verleiding om te zwichten voor een ongezonde kantinehap. Lees verder

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Weegschaal

Vandaag kun jij jezelf beter leren kennen. Misschien door een gebeurtenis of…

» Naar de daghoroscopen